Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Pâine de casă


Ingrediente:
3 pachete de drojdie uscată (7 g fiecare),
2 căni de apă caldă,
1 lingură de zahăr,
o jumătate cană de unt topit,
o linguriță și jumătate de sare,
2 ouă bătute,
7-8 căni de făină albă.
 
Mod de preparare:
Amestecăm făina cu drojdia. Într-un castron mare punem apa caldă și adăugăm zahărul, untul, sarea, ouăle și 4 căni de făină; se amestecă omogen. Se înglobează din restul de făină cît să rezulte un aluat moale.
Se răstoarnă pe o suprafață presărată cu făină; se frămîntă pînă devine neted și elastic, circa 6-8 minute. Se pune într-un castron uns, întorcându-l ca să se ungă și deasupra. Se acoperă și se lasă la cald, să se dubleze, circa 45 de minute. Se pumnuiește aluatul. Se răstoarnă pe o suprafață presărată cu făină și se fac pîini, chifle, flori sau pîini împletite. Se pun în tăvi unse, se acoperă și se lasă să crească pînă se dublează. Se coc timp de 25-30 de minute, sau pînă se rumenesc. Se scot să se răcească pe grătar.
Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?