Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Ministrul Botiş a fost doborât de nevastă


Ministrul Muncii, Ioan Botiș, a demisionat din funcție, miercuri dimineață, după o nouă discuție cu premierul Emil Boc în care acesta i-a sugerat renunțarea la funcție în contextul scandalului izbucnit legat de angajarea soției sale într-un proiect european.
Ministrul demisionar al Muncii Ioan Botiș a venit la Palatul Victoria, pentru a participa la ședința de guvern, care a început la ora 11.00.
„Ministrul Botiș a venit preț de câteva minute, înainte de începerea ședinței de guvern, ca să dea mâna cu colegii și să le mulțumească de colaborare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.

Ministrul Muncii, a declarat, miercuri dimineață, că i-a înaintat premierului demisia din funcție. „Am făcut ceea ce am declarat de ieri și anume faptul că demisia era inevitabilă. Am prezentat premierului demisia, dar nu am avut nicio discuție privind posibilul succesor”, a declarat, pentru Mediafax, Botiș.
Ioan Botiș este verificat de inspectorii Agenției Naționale de Integritate (ANI), care urmează să stabilească dacă demnitarul se află într-un conflict de interese, având în vedere că soția acestuia este consilier pe proiectul „Åžansa la demnitate”, finanțat de UE și Guvern.
Åži Departamentul de Luptă Antifraudă (DLAF) s-a autosesizat după articolele din media legate de un posibil conflict de interese în care s-ar afla ministrul Muncii, Ioan Nelu Botiș, și a început o anchetă, au declarat, marți, surse din conducerea instituției.
AMPOSDRU a precizat, marți, într-un comunicat, că proiectul „Åžansa la demnitate”, implementat de Asociația Parteneriat Euroactiv Bistrița și în care este consilier soția deja fostului ministru al Muncii Ioan Botiș, are o valoare de 2.130.890 de lei și că nu a fost depusă nicio cerere de rambursare. Proiectul a fost aprobat spre finanțare la 1 octombrie 2010, iar contractul de finanțare a fost semnat la 27 octombrie 2010.
Conform acordului de delegare, proiectul se află în monitorizare la organismul intermediar regional POSDRU Nord-Vest și a primit prefinanțare la 29 noiembrie 2010. „Pentru acest proiect nu a fost depusă nicio cerere de rambursare”, potrivit AMPOSDRU.

Ministerul va fi condus interimar de Ivășchescu

Conducerea Ministerului Muncii va fi asigurată interimar de către secretarul de stat Nicolae Ivășchescu, acesta urmând să gestioneze doar problemele curente ale instituției până la nominalizarea, „în zilele următoare”, a unui nou ministru, a anunțat, ieri, premierul Emil Boc.
El a arătat că are în analiză mai multe persoane pentru postul de ministru al Muncii, dar că va formula o propunere în zilele următoare, după ce se va consulta atât cu colegii de partid, cât și cu președintele Traian Băsescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?