Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

Ce ouă alegem pentru Paşte?


Ouă de curcă
Ouăle de curcă sunt mai mari față de cele de găină, iar picățelele maronii de pe coajă ne aduc aminte de pistruii veseli și plini de farmec. Acestea pot fi aranjate pe farfurie cu formă deosebită sau într-un coșuleț de nuiele, iar printre ele se potrivesc foarte bine firicele de iarbă și micii vestitori ai primăverii.
 
Ouă de prepeliță, fazan și potârniche
Pentru a scoate frumusețea ouălor în evidență nu avem nevoie decât de un pahar înalt sau o vază lunguiață din sticlă în care să le așezăm (unul peste celălalt în formă de turn). Recipientul poate fi împodobit cu fundiță mov, verde crud, galben sau portocaliu. Ouăle cu pete negre sunt de la prepeliță, cele mici și cu o nuanță de gri sunt de la potârniche, iar cele mai mari aparțin fazanului. Pe lângă acestea putem strecura și câte un ou de găină, astfel încât întreaga decorațiune să primească un plus de farmec. 
 
Oul de gâscă
Ouăle de gâscă sunt de aproximativ două ori mai mari față de cele de găină. Acestea sunt albe și se potrivesc excelent pentru a decora masa de Paște, chiar și așa, în culoarea lor naturală. Ouăle pot fi așezate într-un coșuleț cu iarbă proaspătă de primăvară. De asemenea, în loc de suport pentru ou putem folosi foarte bine o ceșcuță în care să încapă oul. Această metodă va da un plus de originalitate și un farmec aparte întregului decor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?