Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Poliţiştii vor salariile pierdute


Polițiștii vrânceni afiliați Sindicatului Național al Agenților de Poliție (SNAP) au dat în judecată Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR), dar și Inspectoratul de Poliție al Județului Vrancea. Ei au solicitat ca de la 1 ianuarie 2011, salariile să revină la cuantumul de dinainte de 1 iunie 2010, moment în care au fost reduse cu 25 la sută.
Așadar, SNAP, prin reprezentantul legal Iulian Surugiu, a solicitat instanței de contencios „obligarea pârăților la plata sumei reactualizate a drepturilor salariale reprezentând contravaloarea diminuării cu 25 % a salariului brut cuvenit pentru perioada 30 iunie 2010 și până la data achitării efective, diminuare operată în baza Legii 118/2010”.
În susținerea solicitării, polițiștii aduc ca argument Decizia 874 a Curții Constituționale, care spune că diminuarea salariului reprezintă o veritabilă restrângere a exercițiului dreptului la muncă și că acest lucru se poate face numai în condițiile stricte ale articolului 53 din Constituție. SNAP mai arată și că legiuitorul a luat măsura de reducere a salariilor din sistemul bugetar pentru reducerea cheltuielilor în 2010. În opinia reclamanților, de la 1 ianuarie 2011, această măsură ar trebui să înceteze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?