Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Preşcolarii, în concurs


Copiii de la Grădinița cu program prelungit „Dumbrava Minunată” din cartierul păncean Crucea de Sus au parti-cipat, ieri, la două concursuri naționale, care le-au testat atât imaginația, cât și cunoștințele generale. Primul dintre ele, la care au fost înscriși 30 de participanți, s-a intitulat „Colorăm și învățăm”, a fost organizat de Editura Proeducația din București și a avut ca temă „Uite cine zzzumzăie!”.
La începutul întrecerii, prichindeii au primit de la educatoare cartea cu numele concursului în care au găsit câte o fișă de lucru.
Timp de 60 de minute, ei au avut de parcurs două probe, respectiv „Arată-mi ce știi”, la care au răspuns, prin desene, la 4 întrebări și „Colorează-mă”, la care și-au dovedit îndemânarea la folosirea uneltelor pentru desen. „Lucrările care, potrivit baremului impus de organizatori, obțin peste 100 de puncte vor fi trimise la București pentru verificare și pentru a stabili premianții”, ne-a declarat coordonatoarea concursului, educatoarea Zamfirița Toșcuță.
Tot aceasta, sprijinită de colegele sale, Maricuța Olaru, Elena Mihalcea și Raluca Soare, a asi-gurat și buna desfășurare a celui de-al doilea concurs național, intitulat „Micul Creștin”, având ca temă apropiatele sărbători pascale, organizat de Editura Diana din București, sub egida „Euroșcolarul”. Acesta a constat într-un test tip grilă, la care participanții au trebuit să găsească răspunsul corect într-un interval de timp de 40-50 de minute. „Rezultatele acestui concurs vor fi cunoscute mai repede, mai precis luni, pentru că lucrările se vor corecta la nivel local, de către educatoare”, a mai spus Zamfirița Toșcuță. Aceasta a precizat că, la încheierea concursului „Micul Creștin”, copiii au primit drept recompensă cărțile de lucru de la editură, iar după concursul „Colorăm și învățăm” câte o diplomă de participare și un cadou surpriză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?