Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Păpădia, remediu natural sănătos


Păpădia transformă câmpia, la începutul verii, într-o mare de un galben aprins. De asemenea, această floricică este și printre preferatele copiilor. Este delicioasă dacă este preparată ca salată, iar pe deasupra este foarte sănătoasă: ajută la digestie și la curățarea sângelui din organism. Toate acestea se datorează unei plante mici, însă cu efecte benefice foarte mari. Păpădia este o plantă cu multe calități medicinale. Spre exemplu Charles Darwin se arăta fascinat de semințele care se lăsau duse peste câmpii de adierea caldă a vântului. Nicio altă floare nu deține o atât de amplă răspândire în Europa precum păpădia. În orice regiune și în orice colț de natură, unde este cald și însorit, putem admira delicatele floricele.
 Păpădia se dezvoltă foarte bine în pământul bogat în azot. Atunci când este cosită o câmpie, această floricică este prima care răsare din nou, orientându-se către razele blânde ale soarelui. Floarea reprezintă o delicatesă atât pentru insecte cât și pentru animale mai mari. Copiii adoră atunci când planta se vestejește, când în loc de petale îi rămân doar semințele, acel puf pe care cei mici îl împrăștie în natură, uitând-se cu mare încântare cum este purtat de vânt departe în zare.
 Păpădia nu reprezintă doar o „podoabă” care înfrumusețează orice colț de natură, ci și o plantă curativă foarte apreciată. Caracteristicile benefice i-au fost recunoscute prima dată în Olanda și în Franța. Petalele, dar mai ales tulpina conțin potasiu și multe substanțe amărui, care sunt foarte sănătoase.
 În trecut, se foloseau comprese cu frunze de păpădie fierte pentru vindecarea bolilor reumatice. De asemenea, păpădia era recunoscută drept un bun remediu biliar, un leac pentru bolile hepatice, obezitate, ateroscleroză, varice și multe altele. Sucul alb din interiorul tulpinei este foarte bun pentru vindecarea negilor. Totuși există în acest caz și contraindicații, deoarece acesta poate provoca alergii ale pielii. Trebuie avut grijă să nu cadă pe haine, deoarece pătează foarte tare și probabilitatea de a scoate pata este foarte mică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?