Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Vrancea are maternitate privată


Inaugurarea oficială a maternității din cadrul Clinicii Materna din Focșani a avut loc sâmbătă. Viitoarele mămici, care doresc să nască în cele mai bune condiții, iar bebelușii lor să fie îngrijiți de o echipă de specialiști, pot apela la serviciile acestei maternități. Aceasta dispune de 12 paturi de spitalizare continuă, șapte pentru Obstetrică Ginecologie și cinci pentru Neonatologie, și patru paturi de zi. De asemenea, maternitatea mai are în componență și sală de operație, sală de nașteri, nucleu de terapie intensivă pentru mamă și copil, laboratoare, toate fiind dotate cu aparatură performantă de ultimă generație. Fiecare salon are între unu și trei paturi, fiind dotat cu grup sanitar propriu, iar condițiile de cazare sunt foarte bune. Valoarea totală a dotărilor este de aproximativ 500.000 de euro, bani obținuți prin accesarea de fonduri europene, dar și prin deschiderea unor linii de credit.
Maternitatea privată este condusă de medicul Marin Popescu, fostul șef al Secției de Obstetrică Ginecologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” din Focșani, cel care a ajutat mii de femei să aducă pe lume bebeluși sănătoși. Acesta și-a dorit dinainte de 1989 să construiască un spital materno-infantil, dar vremurile grele au făcut ca această dorință să capete formă abia acum, prin inaugurarea maternității din cadrul Clinicii Materna. „Dinainte de `89 mi-am dorit să deschid spitalul materno-infantil, dar această dorință s-a finalizat abia în 2011, deschizând această unitate cu paturi pe profil Obstetrică Ginecologie. Această specialitate este de mare risc, iar eu   mi-am asumat acest risc: să lucrez pe această specialitate în sistem privat, pentru că în spate stau experiența, profesionalismul, dar și colectivul care mă înconjoară. Maternitatea dispune de 12 paturi de spitalizare continuă, patru paturi de zi, sală de operație ultramodernă cu laparoscop, sală de nașteri, nucleu de Terapie Intensivă, toate dotate cu aparatură de ultimă generație achiziționată din America, Austria și Germania”, a declarat medicul Marin Popescu.
Specialiștii din cadrul maternității încurajează nașterea pe cale naturală, fără durere, prin supravegherea travaliului de o echipă de specialiști. Prețurile pe care le practică această unitate sunt medii, accesibile pentru un segment variat de femei. Până acum, la această maternitate au venit pe lume cinci bebeluși frumoși și sănătoși, iar o femeie a suportat o intervenție chirurgicală de succes.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?