Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Lecţie de omenie dată de cititorii „Monitorul de Vrancea“


Alexandru Costache, tânărul de 21 de ani, din Focșani, suferind de boala Lyme, pentru care cotidianul nostru a derulat pe parcursul a două săptămâni o campanie de presă, a primit din partea cititorilor noștri toți banii de care avea nevoie iar în contul său, diverse sume continuă să vină. Cazul său a impresionat atât vrâncenii cât și persoane din alte județe sau români plecați în străinătate.
Astfel, rând pe rând, oameni de toate vârstele și de toate condițiile sociale l-au căutat și i-au dăruit atât cât au putut, urându-i sincer încurajări și sănătate. Chiar dacă a fost vorba de 10 lei sau sute de lei donați, toți au contat în egală măsură pentru Alexandru care a mărturisit că în urma acestei lecții de generozitate al cărui protagonist a fost, a înțeles că ¬ există Dumnezeu iar oamenii, trimișii Lui pe pământ, sunt cei care pot face minuni. „Le mulțumesc din toată inima tuturor. Pe parcursul acestor două săptămâni pe lângă faptul că am primit foarte mulți bani, am cunoscut și foarte mulți oameni care m-au contactat și mi-au împărtășit din experiențele lor, unele foarte asemănătoare cu situația mea. M-a impresionat profund omenia care și-au îndreptat-o spre mine și doresc ca Dumnezeu să le dea sănătate… Åži în primul rând vreau să mulțumesc «Monitorului de Vrancea» fără de care cazul meu nu ar fi ajuns la cunoștința oamenilor”, a spus Alexandru, profund emoționat. În prezent, el și-a cumpărat medicamentele de care are nevoie și a început tratamentul. 
Reamintim că tânărul focșănean suferă de boala Lyme, ca urmare a unei mușcături de căpușă care i-a transmis bacteria Borrelia. El a trăit, în ultimii șase ani, suferințe fizice și sufletești de neimaginat. Boala perfect tratabilă – dacă ar fi fost diagnosticată corect și la timp de medici – l-a transformat încet, dar sigur într-o ființă care nu mai vede și care se deplasează cu foarte mare greutate, sprijinit în baston…
Până să i se depisteze boala reală a fost operat la ambii ochi de glaucom, a fost diagnosticat cu scleroză multiplă, i s-a dat tratament cu interferon și a fost purtat printr-o grămadă de doctori din Iași și București. Tânărul a ajuns până la urmă la o clinică din Ungaria și de anul trecut urmează tratamentul pe care ar fi trebuit să-l facă de la bun început. Acum, ca urmare a generozității cititorilor noștri, el are toți banii necesari pentru efectuarea ultimei etape de tratament care îi va reda sănătatea. Iar pentru oamenii care au răspuns atât de prompt apelului „Monitorului de Vrancea” și au donat, nu putem spune decât: jos pălăria!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?