Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633

Începe prohibiţia la pescuit


Astăzi este prima zi de prohibiție a pescuitului în scop comercial, recreativ/sportiv și fami-lial, perioada de prohibiție urmând să se încheie în diferite date. Conform ordinului de prohibiție a pescuitului emis de Ministerul Mediului și Pădurilor și Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în habitatele piscicole naturale este interzis pescuitul oricărei resurse acvatice vii timp de 60 de zile, în perioada 4 aprilie-2 iunie, în apele care constituie frontieră de stat, inclusiv în golful Musura, prohibiția urmând să se încheie pe data de 18 mai.
În zona meleaua Sfântu Gheorghe-Ciotic, pescuitul comercial, recreativ și familial este interzis în perioada 4 aprilie-2 iunie, în aceeași perioadă fiind interzis pescuitul și în complexul Razim-Sinoe și în lacurile litorale. De altfel, începând cu data de 1 aprilie, prohibiția pescuitului a început pe râul Prut și în zonele inundate permanent sau temporar ale acestuia, precum și în lacul de acumulare Stânca-Costești. Potrivit ordinului emis de cele două ministere, pe perioada verii, începând cu data de 1 aprilie, respectiv 4 aprilie, utilizarea năvoa-delor și setcilor în Deltă, în lunca inundabilă a Dunării, în complexul Razim-Sinoe și lacurile litorale este interzisă.La finele acestei luni, respectiv pe data de 24 aprilie, până pe data de 1 mai, va fi interzis pescui-tul scrumbiei în scop comercial și familial pe Dunăre și brațele sale până la Ceatal Chilia. În perioada prohibiției pescuitului, în amenajările piscicole din Delta Dunării, activitatea de pescuit este permisă numai dacă administratorii amenajărilor dețin licență de acvacultură și au avizul Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării.
În această perioadă, potrivit declarației guvernatorului Rezervației Biosferei Delta Dunării, Grigore Baboianu, urmează să intre în vigoare noi reglementări privind pescuitul sportiv și pescuitul comercial în Delta Dunării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?