Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

De ce este sănătos să consumăm fructe?


Fructele se numără printre alimentele cele mai delicioase de pe Pământ și spre deosebire de altele sunt produse în mod natural pentru a fi consumate.
 Oferindu-ne nutrienți și vitamine, produse în cel mai natural mod posibil, fructele pe care le consumăm nu cer în schimb decât o cooperare simplă în procesul simbiotic ce presupune dispersarea semințelor. De asemenea fructele pot fi confortabil consumate fără a fi în prealabil preparate în vreun fel anume. Trebuie doar să vă asigurați că sunt coapte, un fapt foarte important și evident în cazul unor fructe care pur și simplu nu pot fi consumate atunci când nu sunt coapte, gustul lor fiind foarte neplăcut. Acest lucru este valabil pentru unele fructe autohtone, iar pentru câteva dintre cele exotice cu atât mai mult. Pentru că natura cunoaște aceste mistere, păsările nu vor ciuguli niciodată din fructele care nu sunt coapte, ele fac acest lucru numai la momentul potrivit.
 Majoritatea fructelor cumpărate din marile magazine sunt o sursă rezonabilă de vitamine, în funcție de cât de proaspete sunt. Cu toate acestea de cele mai multe ori fructele cumpărate de la supermarket nu sunt foarte bogate în mi-nerale. Chiar dacă sunt foarte gustoase și sănătoase nu trebuie să uitați că fructele nu sunt alimente complete și nu ar trebui să vă bazați doar pe nutrienții acestora.
Cele mai multe fructe stochează alimentele sub formă de zaharuri. În acest context sunt ușor de digerat, iar aparatul digestiv va răspunde foarte bine la o dietă temporară pe bază de legume și fructe deoarece astfel are ocazia să facă o pauză în procesarea alimentelor pe care le numim „grele”. Un alt element pozitiv este cel potrivit căruia foarte puține fructe conțin grăsimi. În același timp există și unele care nu conțin deloc proteine deoarece acestea sunt stocate în semințe.
Fructele au proprietatea de a curăța și detoxifia organismul. Astfel sunt recomandate în dietele care au ca scop tratarea anumitor boli.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?