Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

10 plante pentru un organism sănătos


Întâlnind zilnic tot mai multe mesaje care promovează succesul remediilor naturale, este destul de dificil să facem alegerile corecte în unele situații. Alegerea uleiurilor esențiale sau plantelor ce ne-ar fi folositoare poate fi o muncă destul de complicată fără informațiile corespunzătoare. Toate cele 10 plante pe care le vom enumera pot fi utilizate în multe feluri. Fie drept plante medicinale, condimente pentru gătit sau ingrediente pentru fabricarea uleiurilor esențiale. Dacă decideți să le creșteți nu veți întâm-pina mari probleme căci nu sunt greu de întreținut și se dezvoltă aproape în orice mediu.
 
 1. Levănțica – o plantă aromatică, cu proprietăți analge-zice, antidepresive, antiseptice. De asemenea este și un bun insecticid. Poate fi achiziționată atât uscată cât și sub formă de ulei esențial.
 
 2. Usturoiul – bun antiseptic, decongestionant, antibiotic natural și nu în ultimul rând un ingredient cheie la prepararea anumitor feluri principale.
 
 3. Lămâia – stimulează sistemul imunitar, oprește sângerările, atacă bacteriile care ar putea ataca sistemul digestiv și conține foarte multă vitamina C.
 
 4. Aloe Vera – este o plantă ușor astringentă, calmează pielea arsă sau inflamată, ajută la tratarea problemelor gastrice.
 
5. Calendula – antiinflamator, antiseptic, antifungic. Este o plantă foarte de preț ce poate fi consumată până și în salate sau omlete.
 
 6. Cimbru – o plantă aromatică ce are bogate proprietăți antiseptice. Este o plantă medicinală care dă gust multor mâncăruri. Există chiar și uleiuri esențiale din cimbru.
 
 7. Rozmarin – plantă aromatică ce are proprietăți analgezice, dezinfectante și promovează creșterea părului. Este de asemenea întrebuințată în bucătăriile din întreaga lume însă se găsește și sub formă de ulei esențial pentru aromoterapii.
 
 8. Mușețel – liniștitor, calmant, antidepresiv, antiinflamator, analgezic, dezinfectant intern dar și extern, cu proprietăți diuretice. Această plantă este deseori folosită la prepararea ceaiurilor și pentru aromoterapie.
 
 9. Mentă – Antispasmodic, decongestionant și ușor antiseptic. De asemenea este și un bun insecticid.
 
 10. Busuioc – antispastic, expectorant, laxativ și sedativ pentru spasmele gastrice. Este o plantă minune în bucătăriile lumii oferind alimentelor un gust deosebit. Poate fi totodată întrebuințat ca  insecticid datorită parfumului pe care îl are.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?