Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Educatoare răpusă de cancer


Maria Radu, în vârstă de 59 ani, educatoare la Grădinița nr.13 din Focșani, a încetat din viață în după – amiaza zilei de joi, fiind măcinată de cancer. Femeia a început să acuze dureri în urmă cu mai bine de o lună, fiind internată la Spitalul din Moinești. Pentru că starea de sănătate a educatoarei se agrava tot mai mult, medicii au decis să o transfere la Spitalul Fundeni din București. Cu toate că au făcut eforturi aproape supraomenești pentru a o face bine, medicii s-au declarat învinși de boala acesteia, cancer, și au decis să o externeze. Maria Radu și-a dat ultima suflare acasă, lăsând în urmă o familie sfâșiată de durere.
Nu doar apropiații deplâng moartea fulgerătoare a Mariei Radu, ci și colegii de breaslă și copiii, care au iubit-o și au respectat-o. Cea care mereu avea o vorbă bună și o încurajare pentru toată lumea, nu mai este acum decât o  amintire. „Era un om deosebit, dar a avut o existență foarte scurtă. Era o femeie cu mult tact, care știa să discute cu orice om. A fost iubitoare mare de copii, iar prin mâinile dânsei au trecut zeci de generații care au primit o educație deosebită. Eu am lucrat șapte ani cu dumneaei și am învățat multe. Era omul care știa să împărtășească din vasta sa experiență de viață. Noi, toate cadrele de la grădiniță, o iubeam, la fel și copiii. Regretăm dispariția dânsei! Dumnezeu să o odihnească în pace!”, a precizat Monica Negoiță, directorul Grădiniței nr 13 din Focșani. 
Trupul neînsuflețit al educatoarei a fost depus în capela Bisericii din Cimitirul Sudic, iar astăzi, la ora 12.00, va fi oficiată slujba de înmormântare. Colegii, care ieri au aprins o lumânare și au depus o floare în holul Grădiniței nr. 13, o vor conduce pe educatoarea Maria Radu pe ultimul drum.
Mâine, și învățătoarea Maria Păun, de la Åžcoala „Nicolae Iorga”, va fi înmormântată în cimitirul din Golești.
Dumnezeu să le odihnească în pace!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?