Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Pentru o piele sănătoasă, folosiţi sucul de morcovi


Åžtiați că la început morcovii erau crescuți pentru frunzele lor aromatice și nu pentru rădăcinile lor? Totuși, cel mai frecvent sunt apreciați astăzi pentru gustul și valoarea nutritivă a  componentelor din urmă.
 Morcovul are un conținut bogat de nutrienți, printre care se numără calciul, potasiul, vitamina C și beta-carotenul, un compus pe care organismul îl transformă în vitamina A. Pentru că mulți dintre nutrienți sunt depozitați în fibre, iar acestea nu sunt digerate în totalitate de organism, substanțele nutritive rămân adesea inaccesibile.
 De aceea, cine consumă un morcov crud dispune de numai 1% din beta-carotenul disponibil. În schimb, un pahar cu suc de morcov este în măsură să vă ofere aproape 100% din beta-carotenul existent.
 Pielea reflectă starea de sănătate a fiecăruia dintre noi. Un studiu recent atrăgea atenția asupra legăturii stabilite între sănătatea pielii și nivelul vitaminei A din sânge. O nutriție co-respunzătoare trebuie să includă întotdeauna sucurile naturale, printre care și cel obținut din morcovi proaspeți. 
 Sucul de morcovi poate fi administrat atât intern, ca aliment, cât și la nivelul țesutului epitelial lezat de factorii de mediu sau procesul de îmbătrânire. Morcovii conțin antioxidanți, fitochimicale, vitamine și minerale care hrănesc și hidratează pielea co-respunzător. De asemenea, constituie unul dintre cele mai bune remedii naturale împotriva acneei.
 Mai mult decât atât, s-a constatat că sucul de morcovi asigură regenerarea pielii în cazul afecțiunilor ușoare și îi oferă protecție împotriva arsurilor cauzate de razele solare.Vitamina C din morcovi ajută la producerea colagenului în organism, care este o proteină cu rol esențial în elasticitatea pielii. 
 Lipsa de potasiu face pielea uscată și provoacă spasme musculare, însă acestea pot fi prevenite consumând  suc de morcovi bogat în potasiu.
Sucul de morcovi acționează ca un antiinflamator, având efect revitalizant și tonifiant asupra pielii. Problemele tenului datorate în special supraîncărcării organismului cu toxine sunt controlate prin intermediul acestui suc preparat chiar de dumneavoastră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?