Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Obrejiţa „Ne-am săturat de mincinoşi şi de hoţi!“


Locuitorii din comuna Obrejița, sătui să mai creadă minciunile portocalii aruncate la televizor de Băsescu și Boc, scuipă ca dracu în tămâie când aud numele celor doi. Amărâți, oamenii nici nu mai ies din casă. Își fac de treabă prin curte, fără să mai discute cu vecinul, nu de alta, dar situația nu este roz nici la vecinul de casă sau de uliță. Despre ieșirea țării din criză sătenii spun că nu este altceva decât o fumigenă aruncată la televizor ori de câte ori mai apare câte un scandal despre cei care jumulesc țara în aceste vremuri. „Asta e păcăleală. Nu vom ieși din nicio criză. De când sunt la putere ăștia ne-au mințit mereu și așa vor face în continuare. Din pensie mi-au luat 140 de lei și au mințit că o să crească, cum să-i mai cred pe acești dușmani. Dă-i în…Doamne iartă-mă! Cine mai are încredere în ei e un prost! Eu unul nu am avut încredere și nici nu voi avea, mai ales în intenția aia de om pe care îl cheamă Boc. E un păcălici, acest om. Băsescu mi-a dat fata afară când lucra la CFR și era ministrul Transportului. De atunci a rămas șomeră. Băsescu l-a nenorocit pe Petre Roman, că acela era omul care trebuia să fie președinte și l-a terminat cu șmecherii. Așa a făcut și la alegerile din 2009 de a ieșit el din nou președinte. Sper ca în viitorul apropiat să se ducă toți pe apa sâmbetei cu Băsescu, cu Boc, cu Udrea, cu Berceanu, cu toată gașca lor din PDL. Le transmit să lase România în pace și să se ducă nouă țări și nouă mări. Ne-am săturat de mincinoși și de hoți, de oameni fără caracter, fără un minim de bun simț. Cu hoții ăștia de la putere țara asta nu va ieși din criză niciodată. Cine o veni, numai să vină alții”, a spus Ion Ghe. Pardos, un pensionar de 64 de ani.

Din pensie dă mâncare copiilor care sunt profesori

O altă uliță a satului, aceleași probleme. Un alt bătrân din Obrejița pe care l-am strigat la poartă ne-a spus pe șleau toate necazurile și mai avea multe de spus, însă spațiul în ziar este restrâns. Omul nostru, care a pus umărul crezând în clădirea unui stat modern, își plânge acum necazul în pumni. Îl doare inima când din mica lui pensie este nevoit să drămuiască în așa fel încât să le dea de mâncare și celor doi copii, profesori. Bătrânul spune că de trăit bine, trăiește doar Băsescu ajuns șef al statului prin minciună și fraudă electorală. „Eu nu cred că vom ieși din criză nici la finalul anului 2011. Cred că vor fi un pic de ameliorări în 2012, dar să nu vă așteptați la lucruri deosebite. Ies la televizor să ne mintă. Nu fac altceva decât să ne distragă atenția de la ce se întâmplă cu adevărat în viața românilor. Omul să nu mai vadă necazul de zi cu zi și să fie dus cu preșul de vorbăria goală pe care o fac la televizor. Băsescu a spus că o să trăim bine de când a aruncat cu șampania la un Revelion, și se vede cum trăim. Cine a trăit bine în țara asta? Vă spun eu, doar o mână de oameni, cei care ne conduc, iar restul lumii rău de tot. Eu am copii care lucrează în învățământ și le plâng de milă când vin să îmi ceară mie bani. Eu sunt pensionar și drămu-iesc în așa fel încât să-i pot ajuta și pe ei. Nu pot să-i refuz. Mă limitez la mai puțin, drept dovadă am Dacia din 1974 și nu am mai schimbat-o. Nu am posibilități măcar să îmi iau o mașină mai bunicică, nu spun bunișoară. Dacă aș avea prilejul să le transmit un mesaj lui Băsescu și Boc le-aș spune să trăiască și ei bine ca noi, nu ca ei. Își umflă buzunarul din tot felul de afaceri, iar noi stăm și ne uităm ca proștii”, a spus Marin Roman, 71 de ani pensio-nar.

Cântă la biserică pe 400 de lei

Un alt personaj, o situație și mai dificilă. Cântărețul de la biserica din Obrejița spune că regimul lui Băsescu e mai rău ca diavolul care pune stăpânire pe sufletul omului. Deși avea un salariu de 700 de lei, coada lui Belsatan, adică coasa lui Boc   i-a secerat 300 de lei și uite așa, cântărețul din biserică prestează acum pentru doar 400 de lei. Ca și cum relele nu s-ar opri aici, soția acestuia a rămas cu o pensie pe caz de boală de doar 33 de lei. Am spus bine, doar 33 de lei! Păi în aceste condiții, urarea președintelui de „Să trăiți bine !”, s-a transformat în „Să muriți bine !” și dacă se poate repede! Nu de alta, dar statul poate face ceva economii și din veniturile acestei familii. „Sunt cu știrile la zi. Băsescu și Boc mai bine să se ducă de unde au venit. Nu sunt buni de nimic. Ei nu pot să conducă această țară, sunt incapabili. Åži-au bătut joc de noi cum au vrut ei. Eu am fost afectat foarte tare de măsurile acestui guvern iresponsabil. Eu sunt cântăreț la biserică, am avut un salariu de 700 de lei și m-a lăsat în 400 de lei. Cum pot eu să trăiesc cu banii aceștia? Soția e și mai rău, are pensie de boală de 33 de lei pe lună. Vă dați sema cum ne descurcăm noi cu banii aceștia. E tare greu. Băsescu are papagalii ăia care ies la televizor și mint fără margini. Eu nu-i văd bine. Eu le spun scurt: Valea, să se ducă șapte ani că nu au făcut nimic. Să vină altcineva”, a spus Eugen Ionescu, 64 de ani, cântărețul de la biserica din Obrejița.

Oamenii vin să plângă la primărie

Cu speranțe deșarte, oamenii vin la Primărie sperând că acolo i-ar putea ajuta cineva. Dar nici aici lucrurile nu sunt bune de niciun fel. Un angajat al Primăriei Obrejița, de la asistență socială, are un salariu de doar 500 de lei, plus că are familie de întreținut acasă și doi copii de ținut la liceu la Focșani. Autoritățile se plâng că nu au ce face. Deși au făcut sute de demersuri, răspunsul a fost același de fiecare dată: „E criză, nu sunt bani, mai îndurați”. „Eu vă spun că este o păcăleală de 1 aprilie. Mai sunt trei zile, nu se poate așa ceva. Nu o să iasă România din criză anul acesta. La câte datorii externe avem de dat nu se poate să scăpăm așa de ușor. Totul este politică, nu fac altceva decât să-și facă campanie electorală și să ducă lumea în eroare. Nu este prima dată când ne mint în halul acesta. Așa au fost învățați să mintă poporul de la început de când s-au cocoțat la putere. Noi, administrația locală, o ducem greu deoarece nu avem bani să mai facem ceva prin comună. Oamenii vin la primărie și se plâng că nu au nici de unele. Sunt toți nemulțumiți. Au băgat o mie și una de chichițe la ajutoarele sociale încât oamenii se lipsesc, e o metodă să-i facă să moară încet, dar sigur. Băsescu și Boc nu iubesc poporul român și au semănat dezbinare și răutate. Să plece și Boc și Băsescu să ne lase în pace să ne vedem de treabă”, a spus Gabi Laurențiu Anica, viceprimarul comunei Obrejița. Vinovații care sunt arătați cu degetul de întreg poporul sunt Băsescu, Boc și PDL-ul, însă pupincuriștii care ies la televizor nu mai vin în rândul oamenilor care iau trimis în Parlament, altfel nu se explică gogoșile pe care ni le servesc la tot pasul. Poate vor face un pustiu de bine și nu vor mai merge în mijlocul oamenilor nici la următoarele alegeri, iar acest popor îi va trimite acolo unde le e locul, adică la lada de gunoi a istoriei. „Nooo…. Noi să ieșim din criză?! Glumești domnule! Ei au știut de criză din 2008, Băsescu, Isărescu și cu Boc, dar au mințit poporul. Noi nu avem cum să ieșim din criză acum. E vrăjeală   de-a lor ca să prostească lumea. Toți am fost afectați de acest lucru. Cum să trăim bine?! O ducem rău al dracului! Toți spun doar minciuni, în special papagalul de Boc, rupe rândurile! Le spun scurt să termine cu matra-pazlâcurile și cu mafia din România. Să plece dracului de acolo cât mai repede. Băsescu și Boc sunt cancerul care mănâncă bogăția acestui neam”, a spus Zaharia Tudose, de 61 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?