Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Arme de vânătoare de peste 9 milioane de dolari exportate în SUA


Fabrica de arme din Cugir, județul Alba, va exporta în SUA, până în luna martie 2012, arme de vânătoare în valoare de peste nouă mi-lioane de dolari, contractul de furnizare fiind semnat pe trei ani cu firma americană Century Arms.
Administratorul special al Fabricii de arme Cugir, Radu Roșianu, a declarat, vineri, într-o conferință de presă la Alba Iulia, că unitatea a semnat recent un nou contract cu firma americană Century Arms prin care urmează să furnizeze pentru piața civilă din SUA, până în luna martie 2012, arme de vânătoare în valoare de peste nouă milioane de dolari.
Roșianu a spus că acest contract este semnat pentru următorii trei ani, dar cantitatea de arme și prețul vor fi negociate în fiecare an. El a adăugat că săptămâna trecută reprezentanții companiei americane, care este cel mai mare importator de arme pe piața civilă din SUA și beneficiarul fabricii din Cugir pentru piața americană, au făcut o vizită la Cugir și au stabilit detaliile finale ale contractului.
„Până acum, aveam un contract din an în an cu această firmă. Pentru prima dată, am reușit să încheiem un contract pe termen lung, avem un contract până în anul 2014 și am crescut și prețurile și cantitățile lunare, astfel încât s-ar putea să mai fie nevoie să mai angajăm ceva personal specializat. Prețurile au fost negociate în ianuarie în SUA și acum au fost bătute în cuie. Au fost crescute cu aproximativ 20-30 la sută, iar cantitățile le-am crescut cu 40 la sută față de ceea ce livram anul trecut, la maximul capacității fabricii de arme”, a spus Roșianu.

Potrivit sursei citate, firma americană cere Fabricii de arme din Cugir să crească producția deoarece pe piața americană ar exista o cerere destul de mare. Roșianu a afirmat că la cele două unități de producerea a armamentului din Cugir, Fabrica de Arme și UM Cugir, peste 90 la sută din contractele pentru exportul de arme se desfășoară prin firme acreditate în SUA.
Fabrica de Arme din Cugir are relații contractuale cu Century Arms din anul 1999, iar până acum va-loarea contractelor derulate se ridică la câteva zeci de milioane de dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?