Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Nereguli la spitale


Curtea de Conturi a publicat raportul pe anul 2009 în dome-niul Sănătății, fiind depistate mai multe nereguli la spitalele din țară, printre care și cel din Adjud. Neregulile se referă la nestabilirea, neevidențierea și neîncasarea în cuantum și la termenele legale a unor venituri bugetare.
Au fost depistate și abateri privind efectuarea cheltuielior din bugetul spitalului, neprevăzute de legislația în vigoare, prin acordarea nelegală de sporuri salariale unor manageri, acordarea de despăgubiri salariale precum și decontarea unor situații de lucrări mai mari decât cele prevăzute în contractele încheiate cu prestatorul de servicii.
Din Vrancea, pe lista Curții de Conturi apar cu nereguli două spitale, respectiv Spitalul Municipal Adjud și Spitalul de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni. Ca urmare a misiunilor de audit financiar, s-a dispus luarea de măsuri care să asigure înlăturarea abaterilor financiar-contabile constatate. Direcția de Sănătate Publică va fi trasă la răspundere deoarece nu a luat măsuri pentru remedierea deficiențelor, la termenul prevăzut de lege.
În anul 2009, când au fost comise abaterile, Spitalul Municipal Adjud era condus de medicul Claudiu Zară, care în prezent nu își mai desfășoară activitatea în unitatea adjudeană. Actualul manager a explicat că aceste nereguli s-au soluționat. „Am cunoștință de aceste abateri, care ulterior s-au soluționat prin luarea măsurilor specifice. În perioada când s-au realizat acele nereguli, nu eram manager al Spitalului din Adjud. Eu am preluat conducerea unității spitalicești din 2010”, a precizat ma-nagerul spitalului adjudean, doctorul Gheorghe Bercea.
La rândul său, și managerul Spitalului de Psihiatrie Cronici din Dumbrăveni, Costel Negoescu, spune că neregulile au fost remediate. „Neregulile sesizate de Curtea de Conturi, atunci, au fost minore. Între timp, acele nereguli au fost remediate, pentru că așa este corect”, a declarat Costel Negoescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?