Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Peste 2 mii de cazuri de infecții respiratorii acute, înregistrate de DSP Vrancea


     În săptămâna 19-25 februarie, raportul de monitorizare a infecțiilor respiratorii acute, întocmit de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea, a înregistrat 11 cazuri de gripă, șase dintre ele fiind reprezentate de persoane care au avut nevoie de internare.
       DSP Vrancea a mai înregistrat 2061 cazuri de infecții respiratorii acute, dintre care 57 de cazuri au fost reprezentate de persoane care au avut nevoie de internare. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate la grupa de vârstă 5-14 ani (679, cu 13 internări). Raportul de monitorizare a infecțiilor respiratorii a mai înregistrat 577 cazuri de pneumonii, dintre care în 132 cazuri persoanele bolnave au avut nevoie de internare. Cele mai multe cazuri de pneumonii au fost înregistrate la grupa de vârstă 5-14 de ani, unde au fost înregistrate 156 de cazuri, cu 33 internări. A fost înregistrat și un deces prin pneumopatie, la o persoană în vârstă de 74 de ani.
    DSP Vrancea informează că persoanele care doresc să se vaccineze antigripal pot contacta medicii de familie. Ministerul Sănătății recomandă populației care prezintă semne de boală să se prezinte la medicul de familie pentru diagnosticare și instituirea unui tratament corect. Dat fiind că sezonul de gripă se estimează că va dura până la finalul lunii martie și chiar începutul lunii aprilie, specialiștii recomandă vaccinarea ca fiind cea mai eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirii cu virusurile gripale.
        De asemenea, măsurile de igienă personală (spălarea cu apă și săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viață sănătos – alimentație bazată pe legume și fructe, odihnă și mișcare) sunt esențiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecțiuni respiratorii, și în special prin gripă. O altă modalitate de a preveni răspândirea virusului gripal este izolarea la domiciliu în cazul diagnosticării cu gripă și evitarea contactului cu alte persoane. Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 60, potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP. Ultimele trei persoane care au decedat din cauza virusului gripal aveau condiții medicale preexistente și nu erau vaccinate antigripal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?