Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

O zi printre „vieţuitoarele apelor“


Peste o sută de copii de la școli și grădinițe din Focșani au vizitat, ieri, Secția de Åžtiințele Naturii a Muzeului Vrancei și au participat la expunerea „Despre viețuitoarele apelor”. Acțiunea a fost organizată în cadrul manifestărilor prilejuite de Ziua Mondială a Apei, în cadrul unui parteneriat cu instituția de cultură vrânceană. Programul vizitei începea cu o expunere pregătită de muzeograful Iulian Mazilu, continua cu expoziția de lucrări ale copiilor, pe tema mediului de viață acvatic și se încheia cu o vizită la expoziția de animale vii.
Acțiunea de popularizare a făcut parte din manifestările organizate la nivelul județului și dedicate Zilei Mondiale a Apei, tema stabilită pentru 2011 fiind „Apa pentru orașe – Răspunzând provocării urbane”. Alegerea acestei teme atrage atenția asupra faptului că, valorizată și percepută diferit de civilizațiile lumii, apa ocupă un loc distinct în realitatea imediată și spiritualitatea fiecărui popor.
Reprezentanții Secției de Åžtiințele Naturii au arătat că, potrivit rezoluției Organizației Națiunilor Unite, perioada 2005-2015 este conside-rată Deceniul Internațional al Acțiunii – Apă pentru viață. „În cadrul acesteia se urmărește găsirea unor soluții viabile la problemele majore privind accesul po-pulației la surse sigure de apă pentru consum, importanța apei pentru sănătatea omului, importanța apei pentru biodiversitatea Terrei și a mediului acesteia”, au precizat muzeografii.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?