Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Reducerea TVA la alimente, o premisă pentru relansarea economică


Vicepreședintele Senatului Dan Voiculescu susține necesitatea adoptării unei legi privind reducerea TVA-ului la alimentele de bază, afirmând că o astfel de inițiativă ar putea reprezenta „răspunsul la criza alimentară”.
„Adoptarea Legii privind reducerea TVA la alimentele de bază ar putea constitui o premisă pentru relansarea economică a României. (…) Reducerea TVA-ului la alimentele de bază pe întreg lanțul de produse nu este, în primul rând, o măsură de protecție socială, ci o soluție inteligentă și extrem de necesară pentru reducerea economiei subterane și pentru creșterea veniturilor la buget. Totodată, nu trebuie neglijat rolul psihologic al unei asemenea măsuri, care poate încuraja consumul și poate reda încrederea românilor într-un viitor mai bun”, a spus Voiculescu, potrivit unei declarații politice depuse luni la Senat.
Senatorul conservator a precizat că, în condițiile în care veniturile au scăzut constant în ultimii doi ani, ca efect al inflației, creșterii TVA și reducerilor salariale din sistemul bugetar, procurarea hranei reprezintă „un obiectiv tot mai greu de îndeplinit pentru peste 80% dintre români”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?