Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Ion Moroca a recuzat procurorul


„Echipa” Moroca a fost prezentă în fața judecătorului pentru un prim termen de judecată. În fața judecătorului nu s-au prezentat decât Ion și Denis Moroca, în stare de arest. Ion a recuzat procurorul de ședință pe motiv că este același cu procurorul de caz. Părțile vătămate au umplut ieri sala de judecată și s-au constituit părți civile atât cu daune materiale, cât și morale, un bărbat precizând că îi este frică să mai stea în propria locuință.

Ion și Denis Moroca au avut, ieri, primul termen de judecată. Sala în care a avut loc procesul s-a umplut, ieri, cu părțile vătămate, venite să facă cunoștință cu cei pe care îi consideră responsabili de furturile din locuințele lor. Mulți dintre ei pe lângă daunele materiale au avut pretenția ca să le plătească și daune morale, unul dintre bărbați spunând că cere bani în plus pentru că îi este frică să mai stea în casă. Fiind o lipsă de procedură în dosar, nu s-a putut trece la audierea inculpaților. Mai mult decât atât, Paul Spălățelu și Dorinel Prisecaru nu s-au prezentat la proces, la fel ca și Ma-riana Nedelcu, inculpată și ea în dosar. Femeia a formulat o cerere ca să-și angajeze un avocat. Apărătorul său din oficiu s-a prezentat în fața judecătorului, spunând că nu dorește să intre în acest dosar având o pro-blemă pe care nu vrea să o facă pu-blică, multe dintre părțile vătămate din sală șoptind că și casa avocatului ar fi fost ținta mâinilor dibace ale inculpaților. Judecătorul a decis să treacă la audierea părților vătămate prezente dar Ion Moroca a solicitat termen de arhivă, să studieze dosarul ca să poată pune întrebări părților vătămate. Bărbatul a recuzat și procurorul de șe-dință, pe motiv că este același cu procurorul de caz. Pretențiile părților vătămate au curs cu valori de zeci de mii de lei pentru fiecare victimă în parte. Unul dintre ei a solicitat atât suma sustrasă, cât și bani pentru reparații și „daune morale pentru că îmi e frică să stau în casă”. În sala de judecată, părțile vătămate se întrebau între ele, ce au pățit și ce bunuri le-au fost sustrase. Un bărbat din Adjud îi spunea în șoaptă altuia că, în timp ce era în vacanță la mare, inculpații i-au sustras toate bijuteriile și alte bunuri în valoare de circa 200 de mii de lei vechi iar un altul spunea în glumă că pe lângă bunuri i-au dispărut și cârnații. În finalul ședinței de judecată, Ion Moroca a solicitat judecătorului restituirea bunurilor ce nu au legătură cu cauza. Instanța a fixat un termen de arhivă dar și un nou termen de judecată.

***
Dosarul în care a fost trimisă în judecată „echipa” Moroca are 14 vo-lume în care procurorii au descris toate faptele pentru care sunt acuzați. În rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani se arată că Ion Moroca a produs un prejudiciu total de 638.600 de lei părților vătămate. Anchetatorii spun că Moroca viza numai casele sau apartamentele în care erau valori și care aparțineau unor persoane cu un anume statut social. Acesta se interesa înainte de a acționa, dădea telefoane pe telefonul fix din locuință pentru a le verifica programul și în momentul în care culegea toate informațiile care îl interesau, intra în acțiune. Ruperea de butuc sau efracția la geamuri era modul său specific de operare. Fiul său, Denis, de 26 de ani, este și el judecat în același dosar pentru mai multe fapte de furt.
Tânărului i s-a reținut și un șir de fapte de furt de butelii la care ar fi participat cu alți doi tineri, respectiv Paul Spălățelu și Dorinel Prisecaru, din perioada 2004-2009. Buteliile ar fi fost duse la Mirel Moroca, fratele lui Ion care probabil că le comercializa. La percheziția de la domiciliul său au fost găsite circa 20 de butelii cărora nu le-a putut justifica proveniența. Denis mai este cercetat și pentru furtul casei de bani de la Remat, din februarie 2009. Prejudiciul cauzat de Denis este de 26.335 de lei pentru furturile de butelii și 140.101 pentru restul faptelor.
În rechizitoriu, la lista inculpaților apare și numele Marianei Nedelcu, de 39 de ani, din Focșani care este acu-zată că l-a ajutat pe Ion să tăinuiască bunuri și că l-ar fi condus cu mașina la mai multe dintre faptele pe care le-a comis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?