Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Terorizat de un poliţist fantomă


Un bărbat trecut de a doua tinerețe, din Focșani, nu mai are liniște din cauza fiului său, care chipurile îl terorizează. Viorel Octavian Boghiu spune că fiul său, care ar fi polițist, vrea să-i fure averea și să-l lase pe drumuri acum, la bătrânețe. Bărbatul a făcut nenumărate plângeri la poliție și parchet, dar nu a găsit rezolvare la problema sa. Nu de alta, dar un polițist pe nume Boghiu care să lucreze la IPJ Vrancea nu există.

„Coșmarul” lui Viorel Octavian Boghiu a început în urmă cu aproximtiv 30 de ani de ani, când, spune el, a cunoscut-o pe femeia care i-a dăruit un fiu, dar numai după ce i-ar fi furat „sămânța”. Povestea de amor dintre Viorel Octavian și cea care    i-a făcut băiatul a început într-un hotel din Bacău. Bărbatul ne-a povestit că femeia, care avea legături cu oameni importanți, l-a ademenit și în câteva secunde i-a și făcut copilul. „Mie nu mi-a plăcut femeie asta, dar a venit cu doi bărbați și a obținut sămânța de la mine, ca să mă poată fura. Totul s-a întâmplat la un hotel din Bacău. După ce am avut o treabă cu ea, i-am spus că nu o vreau, pentru că nu-mi plăcea. Mi-a spus că dacă nu mă mut la ea mă dă în judecată. Am stat cu ea 10 zile și dacă am văzut că nu merge, am plecat. De atunci a început coșmarul, a pus oameni să mă bată și m-a furat toată viața”, spune cu năduf și afectat, Viorel    Octavian Boghiu.
După o vreme, bărbatul s-a mutat la Focșani, dar calvarul parese că a continuat. După ce mama fiului său a renunțat  să-l mai fure, a început băiatul să îi ia banii, i-a stricat relațiile cu vecinii și îl urmărește prin tot orașul, încercând să-l intimideze. „Băiatul meu, dacă pot să-i spun așa, vrea să mă omoare și să-mi ia tot. Mă urmărește. Eu nici nu știu cum arată. După ce mă urmărește, îmi dau seama că el a fost, pentru că se deghizează”, a adăugat Viorel Octavian Boghiu. Bărbatul spune că ani de zile, polițistul fantomă i-a luat banii și i-a stricat relațiile cu toată lumea. Fiul merge pe la vecini și le spune tot felul de povești, astfel încât să-i îndepărteze pe aceștia de el. „Eu nu mai am pe nimeni, pentru că el a mers pe la toată lumea și m-a vorbit. Vrea casa mea, dar eu am dat-o deja. Am făcut contract cu o persoană care trebuie să aibă grijă de mine până la moarte și să-i rămână casa. Fiul meu își schimbă uniforma și mă urmărește peste tot, mă blochează pe stradă”, este convins omul.

Deghizat în țigan, cu bască albă și puncte pe față

Viorel Octavian Boghiu spune că, într-o zi, mergea pe stradă, iar fiul său l-a urmărit, apoi l-a luat la întrebări. „Fiul meu se îmbracă cu diferite haine și mă urmărește ca să nu-l recunosc. Acum ceva timp, eu mergeam pe trotuar, el a  venit în spatele meu cu mașina, m-a blocat și m-a luat la întrebări. Avea o mustață de țigan, din aia lăsată în jos, care era lipită. Purta un sacou alb, iar în mașină avea două pachete. Eu nu l-am cunoscut niciodată pentru că mereu este altfel. După ce mă urmărește, îmi dau seama că el a fost”, dă asigurări Viorel Octavian. Bărbatul își amintește că altădată, când a fost urmărit, fiul său purta o bască albă țuguiată, iar pe față avea puncte făcute cu creionul, ca să-i dea tatălui impresia că are barbă. „M-a oprit și încerca să-și stâlcească vorba. Mi-a spus că vine de la o expoziție și că i-a mai rămas ceva. A deschis o valiză și era plină de cuțite. I-am spus să plece și să mă lase în pace. După aceea mi-am dat seama că este el. Mai era cu cineva, că are un însoțitor”, a adăugat bărbatul.

Polițist fantomă, țăran veritabil cu vestă antiglonț

Ultima dată când fiul i-ar fi tăiat calea, odrasla era deghizată în țăran veritabil cu vestă antoglonț. „Ultima dată m-a oprit în zona teatrului. Era îmbrăcat ca un țăran veritabil, iar pe dedesubt avea vestă antiglonț. Mai era cu două persoane, iar când am ajuns în dreptul lor m-au întrebat unde este Policlinica. Le-am explicat, dar au spus că nu știu cum să ajungă. Le-am spus să meargă după mine. Tot încercau să intre în vorbă cu mine și l-a un moment dat  m-a împins în gard. Åži în satul natal m-a terorizat”, mai spune bărbatul.
Pentru că problema nu i-a fost rezolvată, Viorel Octavian Boghiu a făcut plângeri peste plângeri și a ajuns chiar și la Tribunal. Potrivit polițiștilor, în anul 2009, bărbatul a făcut plângere cum că cel care îl terorizează este nepotul, dar 2010 a spus că de fapt era vorba de fiu.
Polițiștii focșăneni spun că au dat curs plângerilor formulate de bărbat, iar în urma ve-rificărilor s-a stabilit că persoana reclamată de acesta, respectiv fiul său polițist, nu există. „Au fost înregistrate mai multe plângeri în acest sens, iar în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că în IPJ Vrancea nu există niciun polițist care să poarte acest nume”, a spus comisarul Gicu Avasiloaie, șeful Poliției municipiului Focșani. Nemulțumit de răspunsul dat, Viorel Octavian Boghiu l-a dat în judecată pe șeful Poliției municipiului Focșani, dat fiind că acesta și-a pus semnătura pe adresa de răspuns trimisă lui Boghiu tatăl.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?