Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Profesorii pregătesc greva generală


Profesorii din Vrancea afiliați Federației Educației Naționale sunt pregătiți să declanșeze greva generală. Potrivit liderilor sindicali, s-a început deja procesul de strângere a semnăturilor dascălilor. Sindicaliștii din învățământ sunt nemulțumiți de încălcarea gravă a legislației referitoare la dialogul social de către Guvernul României, în privința promovării prin asumarea răspunderii a unei legii ordinare în ciuda avertizării atât a tuturor confederațiilor naționale sindicale, cât și a majorității organizațiilor patronale, de refuzul acestora de acceptare a modificărilor aduse Codului Muncii.
Mai mult, dascălii au arătat că se vor alătura protestelor inițiate de Cartel Alfa Vrancea care vor avea loc în ziua de 7 martie. Sindicaliștii din învățământ se aliniază, astfel, acțiunilor organizate de către confederația sindicală, în conformitate cu planul de acțiune sindicală stabilit de comun acord în 21 februarie 2011 de cele cinci confederații sindicale naționale.
 „Consider că suntem în fața unui moment zero: ori Guvernul va reuși să își promoveze Proiectul de lege al Codului Muncii, ori acțiunea de protest a tuturor angajaților va reuși să oprească acest proiect de lege care amplifică drepturile angajatorilor și diminuează puternic drepturile angajaților. De asemenea, precizez că sunt contrariată de pozițiile plângăcioase ale unor reprezentanți ai angajatorilor care, de fapt, ne spun clar că își doresc aceste modificări deoarece în prezent nu au toate drepturile pe care și     le-ar dori în raport cu pro-priii angajați”, a declarat Paulina Roșcan, președintele FEN Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?