Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

10 milioane lei investiţi într-o afacere cu mase plastice


Firma vrânceană DMF Poliplast estimează dublarea vânzărilor în următorii doi ani odată cu implementarea unui proiect european în valoare de 10 milioane de lei. Proiectul prevede construcția unei hale noi în Focșani și achiziționarea de utilaje performante. Fondurile europene sunt acordate prin Programul Operațional Sectorial „Creșterea Competitivității Economice”-cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare regională, „Investiții pentru viitorul dumneavoastră”.

Afacerile cu mase plastice devin tot mai profitabile pentru investitorii cu idei și dispuși la multă muncă. Firma DMF Poliplast a obținut o cifră de afaceri de 10 mi-lioane lei, de patru ori mai mare în 2009 față de 2004 în urma investițiilor în tehnologie și a identificării unei nișe pe piața românească de profil. DMF Poliplast produce folii, pungi (rolate sau simple), saci, sacoșe maieu, huse. „Din 2007 am trecut pe un segment de piață mai restrâns dar cu o cerere mai mare de produse, piața ambalajelor alimentare”, a afirmat Mihai Dărmănescu, patronul DMF Poliplast. El a arătat că, potrivit studiul pieței de profil, circa 70% din ambalajele alimentare folosite în România, la nivelul anului 2009, erau importate.
Afacerea DMF Poliplast se va extinde în următorii doi ani cu ajutorul fondurilor europene acordate prin Programul Operațional Sectorial „Creșterea Competitivității Economice”. În luna februa-rie a.c. a fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Modernizare și dezvoltare fabrică de mase plastice. Înființare secție Focșani”, cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională.
„În 2009 am depus proiectul, care a fost aprobat după un an, în septembrie 2010 iar în 7 februarie 2011 a fost semnat contractul de finanțare”, a arătat omul de afaceri. Proiectul european este coordonat de Mihai Cristian Dărmănescu.

Secție nouă la marginea Focșaniului

Proiectul european constă în construcția unei noi secții de producție mase plastice și achiziția de echipamente și utilaje performante pentru fabricarea a trei categorii principale de produse, amba-laje flexibile de polipropilenă, ambalaje flexibile de polietilenă și butelii PET. În cadrul proiectului va fi construită o hală, cu o suprafață de producție de 3.000 metri pătrați și vor fi achiziționate 7 utilaje, printre care mașină de laminat, mașină de tăiat (Slitter), instalație automată pentru buteliile PET. Printre obiectivele proiectului se numără creșterea competitivității prin diversificarea gamei de produse, reducerea la 0 a substanțelor arse în atmosferă, implementarea standardului ISO 14001, scăderea consumului de energie electrică și a costurilor aferente cu 15%, creșterea calității ambalajelor, creșterea numărului de angajați cu 20%. „Credem că vom ajunge să ne dublăm vânzările”, a precizat Mihai Dărmănescu.
Valoarea totală a proiectului este de 10,7 milioane lei, din care valoarea eligibilă se ridică la 8,1 milioane lei. Valoarea nerambursabilă este de 4,9 milioane lei, adică peste un milion de euro iar valoarea cofinanțării se ridică la 3,2 milioane lei. Durata de implementare a proiectului este de doi ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?