Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Atenţie la produsele din saloanele de cosmetică


Majoritatea frizeriilor și cabinetelor de cosmetică din Focșani au fost sancționate cu amenzi de 52.200 lei pentru că nu respectau normele de igienă și nu ofereau informațiile tarifare prevăzute de lege. Comisarii de la Protecția Consumatorilor au aplicat 11 amenzi prestatorilor de servicii de estetică și igienă personală – frizerie, coafură, manichiură, pedichiu-ră, cosmetică, piercing, ta-tuaje în urma verificărilor efectuate în perioada 14 – 18 februarie la 18 unități din domeniu.
Amenzile au fost aplicate pentru lipsa listelor cu ta-rife, lipsa informațiilor referitoare la serviciile prestate, care trebuie să cuprindă categoria calitativă a serviciului, timpul de realizare, termenul de garanție, tariful, riscurile previzibile și, după caz, declarația de conformitate.
„Lista serviciilor prestate nu cuprinde categoria calitativă a serviciului, termenul de garanție, riscurile previzibile, dacă tariful include sau nu vopseaua sau reprezintă numai manopera. De asemenea, nu se precizează dacă tariful pentru vopsit include și operațiunile complementare (obligatorii), respectiv spălat după vopsit, tratament, uscare etc.”, au precizat reprezentanții Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor.
Alte nereguli depistate de comisari se referă la curățarea, dezinfecția și sterilizarea echipamentelor și instrumentelor din cabinet. Unii patroni fie nu au putut face dovada steri-lizării ustensilelor folosite în cadrul serviciilor prestate, fie sterilizatorul din dotare nu era utilizat și era aruncat într-un dulap. Într-un alt caz, produsul cu care se efectua dezinfecția ustensilelor era expirat din septembrie 2009. Comisarii au mai găsit produse cosmetice cu termenul de valabilitate depășit dar și produse ale căror instrucțiuni de folosire nu erau traduse în limba română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?