Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Protest cu toporul în mijlocul drumului


Un bărbat din Fitionești a blocat drumul din localitate cu căruța, iar când polițistul din comună i-a cerut să elibereze partea carosabilă, a mers în curte și a adus un topor, cu care a început să-i amenințe pe cei prezenți. Potrivit polițiștilor, Cristinel Mihu, de 32 de ani, a pus căruța de-a latul drumului județean DJ 205J, în apropierea casei sale, și a blocat circulația, formându-se astfel o coloană de nouă autoturisme și căruțe. În acel moment, pe drum circula autoutilitara condusă de Mihăiță F., în care se afla și Daniel A., ce transporta cantitatea de 1 metru cub de lemn  de foc, pentru care avea documente legale emise de  Ocolul Silvic Panciu. De aici a pornit și supărarea bărbatului, care a blocat drumul. Astfel, Cristinel Mihu s-a întâlnit în afara localității cu cele două  persoane care încărcau lemne, iar pentru că el nu a avut voie să facă același lucru, s-a enervat și a blocat drumul.
La fața locului s-a deplasat un polițist din comună, iar când omul legii i-a cerut bărbatului să elibereze drumul, acesta s-a dus în curtea locuinței, de unde a venit cu un topor și a adresat cuvinte jignitoare. După jumătate de oră, Cristinel Mihu a luat căruța din drum. A motivat că gestul lui a fost cauzat de faptul că nu i se eliberează acte de către Ocolul Silvic Panciu pentru ca și el să poată tăia lemne din propria-i pădure. „În cauză s-a luat legătura cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Panciu și s-a întocmit dosar penal, efectuându-se cercetări față de M. Cristinel sub aspectul săvârșirii infracțiunilor privind blocarea cu intenție a drumului public și articolului 272 indice 1 C.P. privind sfidarea organelor judiciare”, se arată într-un comunicat al IPJ Vrancea.
Sunt voci care spun că bărbatul supărat ar avea dreptate, deoarece reprezentanții Ocolului Silvic le iau oamenilor banii pentru pază și apoi nu prea își achită datoriile față de aceștia. De aceea, primarul comunei Fitionești, Iordache Cazacu, vrea să înființeze un Ocol Silvic Privat. În luna ianua-rie, edilul s-a întâlnit cu proprietarii de păduri din comunele Movilița, Răcoasa și Fitionești. Atunci, edilul afirma că conducerea ITRSV nu recunoaște actele emise de instituții competente, precum instanța judecătorească și Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI), pentru cele 5.500 de hectare de pădure care ar urma să facă parte din ocolul silvic privat. El afirma că motivul pentru care anumiți funcționari de stat nu vor ca proprietarii de păduri din Fitionești, Răcoasa și Movilița să-și înscrie suprafețele în noul ocol silvic este reprezentat de „dorința de perpetuare a jafurilor și a haosului”. Edilul este convins că, prin înființarea ocolului silvic privat, toți cei care vor alege ca acesta să le reprezinte interesele, vor avea numai de câștigat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?