Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Grapefruit


Grapefruitul are ca factor curativ fructul. 
Afecțiuni pentru care se recomandă: anorexie, artrită, dispepsie, insuficiență biliară.
 
Calități curative și acțiune farmaceutică:
 – aperitiv, drenor digestiv, drenor hepatic, răcoritor, bogat în vita-mina C.
 
Recomandări:
 – vin în anorexie, artrită, dispepsie, insuficiență biliară.
 
Preparare
Vin
Ingrediente: sucul de la două grapefruituri, 1 l vin alb, 200 g zahăr, 50 ml rachiu.
 Mod de preparare: Se amestecă ingredientele și se lasă două săptămâni la rece. Se filtrează și se îmbuteliază.
Mod de administrare: câte 50 ml, de trei ori pe zi, înainte de mese.
 
Suc
Grapefruitul are, pe lângă cantități foarte mari de vitamina C, și o enzimă care dinamizează metabolismul și digestia, fiind un aliment de bază în curele de slăbit. Sucul se bea ca atare sau îndoit cu puțină apă, primul pahar dimineața, pe stomacul gol, iar alte două pahare, înainte de mesele principale cu o jumătate de oră.
Sărace în calorii, grapefruiturile cu miezul roz sunt mai blânde și mai puțin amare. Sucul se obține prin stoarcerea fructelor tăiate în două.
 
Alegeți doar fructele sănătoase, care au coaja lucioasă și nepătată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?