Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Bostan ameninţă cu CEDO


Iordache Bostan a revenit, ieri, la Inspectoratul Åžcolar Județean (ISJ) Vrancea, în calitate de șef al instituției. Deși Bostan a fost repus în funcție de o decizie judecătorească, rivalul Stan Rogoz continuă să ocupe funcția de inspectorul școlar general neoficial, pentru a termina de semnat mapa cu documente. Ambii au fost la lucru ieri, doar că spre deosebire de zilele precedente, Bostan s-a reinstalat în biroul cel mare, în vreme ce Stan Rogoz a „închiriat” fostul birou din vremea când era inspector șef adjunct.
Iordache Bostan susține cu tărie că nu va mai renunța la funcția pe care a pierdut-o din pricina „jocurilor politice incorecte”, practicate de democrat – liberali. El dă asigurări că își va căuta dreptatea inclusiv la Curtea Europeană a Drepturilor Omului și este decis să îl cheme la bară inclusiv pe ministrul Daniel Funeriu, care în opinia sa, a comis nenumărate abuzuri la adresa sa. „Eu știu că nu sunt vinovat. Totul este o făcătură de la PDL, care a vrut cu orice preț să fiu cercetat de DNA, în baza unor mărturii false. Eu îi știu pe martorii aceia, ce dovezi au împotriva mea? Eu nu spun că nu au fost ceva nereguli la Bac, că nu puteam ști eu ce face fiecare. Un proces l-am câștigat și puteam să-l chem pe Funeriu la bară, pentru că s-a dovedit că s-a comis o ilegalitate. Prin urmare, eu îl pot acționa în instanță pentru abuz în serviciu. Aștept și a doua greșeală, ca să merg la Înalta Curte, unde tot eu voi câștiga. Dar dacă iar mă demite, conform calificativului, chiar că îl chem la bară și dacă nu câștig în țara asta, merg până la CEDO și tot câștig”, a declarat Iordache Bostan. Potrivit contractului pe care Bostan îl are cu Ministerul, mandatul său în fruntea ISJ ar urma să expire la data de 3 martie 2012. Cum a fost suspendat din funcție vreme de opt luni, mandatul său se va prelungi, potrivit legislației în vigoare și va expira în 2013.
De cealaltă parte, Stan Rogoz a precizat că așteaptă o decizie oficială din partea Ministerului Educației, pentru a putea lua o decizie cu privire la o eventuală plecare a sa din fruntea ISJ. Cât despre cine va fi inspector general adjunct, nici acest lucru nu se cunoaște. Este posibil să rămână profesorul de Limba Română Maria Lupu ori profesorul Stan Rogoz cel care l-a înlocuit pe Iordache Bostan pe perioada cât a fost suspendat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?