Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Preşcolarii sunt pietoni cu diplomă


Copiii care învață la Grădinițele din satele Ploscuțeni și Argea, comuna Ploscuțeni, vor învăța să fie pietoni model, în cadrul proiectului educațional „ABC-ul educației”, ce a fost lansat luni. Proiectul se derulează în parteneriat cu Poliția din Adjud. La activitate copiii au fost însoțiți de educatoare, alături de primarul comunei, Åžtefan Solomon.
În cadrul activității „Strada nu e loc de joacă”, cei mici au transformat o încăpere într-un adevărat orășel, proiectat cu treceri de pietoni, semafoare, dar și indicatoare de circulație. A fost o manieră plăcută și inedită de a învăța regulile de bază în domeniul circulației. „Copiii au răspuns la întrebările domnilor polițiști, dovedind că și-au însușit regulile de circulație. Pentru a recompensa efortul copiilor, aceștia au primit câte o diplomă de participare la această activitate, intitulată în mod simbolic «Diploma de pieton»”, au precizat educatoarele din Ploscuțeni.
Pe parcursul derulării proiectului, micuții vor urmări materiale video educative pe tema vizată, realizarea unor desene, picturi și organizarea unor expoziții cu lucrările elevilor, organizarea unei plimbări prin centrul localității pentru a aplica regulile de circulație discutate și prezentate anterior. Preșcolarii vor face și o plimbare la Adjud, pentru a învăța să traverseze corect strada, dar și pentru a se întâlni cu polițiștii, care le vor oferi sfaturi utile.
Pe viitor însă, cei mici au o misiune clară. Ei vor trebui să realizeze creații plastice, în care să prezinte într-o manieră cât mai sugestivă riscurile nerespectării regulilor de circulație. Cele mai frumoase lucrări vor fi expuse, pentru ca și alți prichindei să le poată admira și să tragă învățăminte. Proiectul educațional „ABC-ul educației”, derulat la Grădinițele din Ploscuțeni și Argea, este coordonat de educatoarele Lucia Susanu și Elisabeta Solomon, dar și de profesoara Adela Stoica. Implicate în proiect mai sunt și educatoarele Elena Minuț, Monica Benedic, Mihaela Bereș, Mihaela Butnaru și Florentina Iacob.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?