Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Gropile din drumurile naţionale scot oamenii în stradă


Starea dezastruoasă în care se află drumul național Mărtinești-Bogza-Dumbrăveni-Jitia-Vintileasca a creat o stare explozivă de nemulțumire în rândul locuitorilor din localitățile traversate de acest drum. Locuitorii satelor Bogza și Căiata amenință, din nou, că vor apela la diferite forme de protest pentru a atrage atenția Ministerului Transporturilor și CNADNR față de situația în care se găsește acest drum. Lucian Iacob din Bogza acuză, într-un e-mail trimis redacției, că reprezentanții SDN Vrancea și ai Regionalei de Drumuri Naționale Iași „nu vor să audă” de lucrări pe acest sector pe motiv că „Primăria Sihlea și Prefectura Vrancea n-ar fi de acord, iar cei 900 de locuitori ai satului Bogza pot merge și pe jos 4 kilometri”.

Starea deplorabilă în care se găsește drumul național Mărtinești-Bogza-Dumbrăveni-Jitia-Vintileasca naște mai multă nemulțumire decât toată politica Guvernului Boc, care a dus România în cea mai neagră criză economică și socială din istoria contemporană a țării. Lucian Iacob este locuitor al satului Bogza și de șapte ani face toate demersurile pentru a sensibiliza autoritățile în a lua o decizie de reabilitare a acestui drum. Niciuna din instituțiile abilitate nu a luat însă vreo măsură în acest sens.  Lucian Iacob acuză Prefectura Vrancea că nu ar fi de acord ca acest drum să fie reabilitat. Într-un e-mail tri-mis redacției se arată că SDN Vrancea și Regionala de Drumuri Naționale Iași „nu vor să audă” de lucrări pe acest sector pe motiv că „Primăria Si-hlea și Prefectura Vrancea    n-ar fi de acord, iar cei 900 de locuitori ai satului Bogza pot merge și pe jos 4 kilometri”.
„Pe sectorul Mărtinești-Bogza nu se poate circula, deoarece drumul este complet desfundat. În anul 2008, pe sectorul Bogza-Căiata     s-au împrăștiat câteva basculante de balastru. De atunci nu a mai fost executată nicio lucrare astfel că s-au format gropi imense, iar acolo unde nu sunt gropi sunt pietroaie mari. Din acest motiv drumul este impracticabil, iar ambulanțele evită să vină în această zonă. Totodată, circulația microbuzelor de transport public se face în funcție de starea vremii. Dacă plouă sau ninge nu mai circulă nimic. Ar fi necesare măcar câteva lucrări de nivelare și ba-lastare cu pietriș a acestui sector de drum”, arată Lucian  Iacob.

Oamenii vor să recurgă la noi forme de protest

Oamenii din localitățile Mărtinești, Bogza, Căiata vor să apeleze la forme extreme de protest pentru a atrage atenția autorităților față de starea dezastruoasă a acestui drum. Mai exact, vor bloca din nou drumul european în zona localității Dumbrăveni. De aceeași părere este și preotul paroh, Cristian     Stoica, care a spus că în fiecare an a făcut zeci de adrese în care a solicitat efectuarea unor reprații pe sectorul de drum Mărtinești-Bogza-Căiata, aflat într-o stare deplorabilă. „Niște mincinoși fără limite. S-a spus din 2006 că vor pune piatră pe acest drum, nu s-a făcut nimic. Am pus din banii mei 4 mașini de piatră la intrare în sat, că nu se mai putea intra. Am adrese de la Drumurile Naționale în care mi s-a comunicat că sectorul de drum Căiata-Bogza se va asfalta în cursul anului 2010. Se mai spune că sectorul Bogza-Mărtinești va fi asfaltat în 2011. Cum să poți să mai ai încredere în acești oameni care mint de îngheață apele”, susține preotul Cristian Stoica.
Localnicii au vrut să plătească un autogreder pentru a nivela gropile de pe sectorul de drum Bogza -Căiata, pe distanța de 4 km, dar cei de la Drumuri Naționale le-au spus că dacă vor face lucrări pe acest drum vor fi dați în judecată.

Drumul E 85, blocat de protestatari

Vă reamintim că, din cauza stării deplorabile a drumului Mărtinești – Vintileasca – Bahnele, anul trecut, oamenii au apelat la diverse forme de protest. În luna mai, aproximativ 300 de oameni au blocat drumul național DN 2       E 85, în zona localității Dumbrăveni. Timp de o oră, oamenii au scandat lozinci antiguvernamentale, cele mai uzitate fiind „Jos Guvernul Boc!”, „Jos Boc!”, „Jos Băsescu!”,  „Jos cu hoții care în campanie ne-au promis că dacă îi votăm ne fac drumurile!”.
Guvernanții portocalii au continuat să privească cu nepăsare problemele oamenilor din aceste zone. La începutul acestui an, au apărut fluturași cu poza senatoarei second-hand Sorina Plăcintă cu textul „am promis că vom face drumul Dumbrăveni-Vintileasca, dar v-am dat țeapă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?