Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

Gorbaciov la 80 de ani: Sunt un destin fericit


Fostul președintele sovietic Mihail Gorbaciov a afirmat luni, într-o conferință de presă, în preajma celei de-a 80-a aniversări, că se consideră un om cu un destin fericit, că întreaga sa carieră este legată de politică și că, deși forțele fizice îl părăsesc, ‘spiritul jubilează’. ‘Ştiți, nici nu-mi vine a crede că am deja 80 de ani. Niciodată nu m-am gândit că voi ajunge la 80. Din punct de vedere fizic, îmi pierd forțele, dar spiritul jubilează’, a spus părintele ‘perestroikăi’, rugându-i pe jurnaliști să vorbească mai tare când îi adresează întrebările, fiindcă este ‘aproape surd’.
El a mărturisit că își va sărbători ziua de naștere pe 2 martie la Moscova împreună cu familia – el având o fiică și o nepoată – și cu prietenii. De altfel, Gorbaciov a venit la conferință însoțit de nepoata sa, Xenia. El se va sărbători și pe 30 martie la Londra, când va participa la o acțiune de binefacere în sprijinul unui Centru pentru copiii bolnavi de leucemie, întemeiat de soția sa Raisa, decedată în 1999, răpusă de cancer. ‘Sunt mulțumit de viață. Cred că am avut o soartă fericită, fericită’, a întărit Mihail Gorbaciov. El a relatat cum a intrat în politică, după un stagiu la tribunal în timpul facultății, în urma căruia a fost angajat. ‘Din 1955 sunt în politică. Toată cariera mea este legată de politică.
De două-trei ori am intenționat să plec, mi-am scris disertația, dar în timp ce aveau loc toate aceste procese, m-am pomenit în postul de prim-secretar în cadrul Partidului (Comunist), iar ulterior membru al Comitetului Central, deputat al Consi-liului Suprem. După aceasta mi-am spus: gata, rămân în politică’, a povestit Mihail Gorbaciov. ‘Nu regret că am rămas în politică. Am trecut prin multe. Am avut un destin fericit’, a mai spus el, exprimându-și regretul că soția sa, care a încetat din viață în 1999, nu a ‘făcut față încercărilor’.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?