Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

Se caută petrol în nordul judeţului


O firmă specializată din București caută petrol, de aproximativ o lună, în nordul județului Vrancea, respectiv în localitățile vrâncene Homocea, Tănăsoaia și în satele Adjudu-Vechi, Åžișcani, Burcioaia care aparțin de municipiul Adjud. Primarul municipiului Adjud, Constantin Armencea, a precizat că reprezentanții firmei respective au cerut acordul administrației locale pentru efectuarea măsurătorilor în zonele aflate sub jurisdicția sa.
Reprezentanții firmei care este de fapt un furnizor de servicii geologice și geofizice, s-au cazat la hotelurile din Adjud, aducându-și cu ei utilaje specializate.
Åži terenurile comunei Ruginești au fost analizate de reprezentanții aceleiași firme, dar în urmă cu câțiva ani. „Cred că în urmă cu 3-4 ani, au venit reprezentanții firmei la primăria Ruginești, pentru a cere acordul în vederea efectuării de măsurători pentru descoperirea de petrol. Å¢in minte că au adus cu ei câteva mașini speciale și utilaje grele pentru detectarea semnalelor specifice straturilor care conțin petrol”, își amintește Adrian Alexe, primarul comunei Ruginești.
Unii adjudeni au cunoștință despre faptul că se caută petrol în zonele limitrofe municipiului în care locuiesc. „Am aflat de ceva timp că se caută petrol în anumite localități de pe lângă Adjud. Am văzut mai multe mașini speciale în Adjud, înscripționate cu numele firmei”, a spus Ion T.. Reprezentanții firmei care caută petrol au refuzat să ofere informații cu privire la acest subiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?