Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

GALERIE FOTO: 20 de tone de ajutoare de la Crucea Roșie germană, pentru nevoiașii Vrancei


O delegație de 21 de voluntari ai Crucii Roșii din Lauterbach, Fulda, Hunfold, Frankfurt și DLRG Neuhof Germania au sosit la Filiala de Cruce Roșie Vrancea cu două tiruri de ajutoare. Este vorba de 20 de tone de îmbrăcăminte, precum și paturi pentru toate casele rezidențiale ale instituției vrâncene de caritate, paturi etajate pentru Adăposturile de Noapte și centrul Femeia Ocrotită, cu tot cu saltelele aferente, pături și lenjerii. 
Potrivit celor spuse de reprezentanții delegației germane, valoarea totală a ajutoarelor aduse este de 61.100 euro. „Colaborarea noastră durează din anul 2002. Iar de peste zece ani, în fiecare an ei sosesc cu acest transport de ajutoare, pe care le strâng de la populație. Rămân la noi timp de o săptămână, pe care și-o rup din concediile lor de odihnă. Sunt cu toții voluntari de Cruce Roșie, care au diverse meserii. Sunt doctori, asistenți medicali, economiști, instalatori, șoferi și alte diferite profesii, dar care își dedică timpul liber voluntariatului, activând ca voluntari cu contracte de voluntariat, fiecare la filiala din zona în care locuiesc”, a declarat Rodica Davidean, directorul Filialei de Cruce Roșie Vrancea.
    Din delegația germană, formată din 21 de persoane, doar patru nu au mai fost în România, respectiv în Vrancea, și anume: directorul Crucii Roșii Fulda, Christoph Schwab, Christian Erwin și ziariștii Tobias Winge și Christian P. Stadtfeld, care vor realiza o serie de materiale de presă cu privire la locurile și oamenii unde ajung ajutoarele donate de germani. Echipa celor care de peste zece ani vin voluntar să aducă transporturi umanitare nevoiașilor Vrancei merită amintită pentru perseverența și dăruirea sa. Aceasta este formată din: Florian Johannes, Stefan Kullmann, Michael Lipus, Thomas Holzel, Edwin Becker, Matthias Goldbach, Gunther Goldbach-Botticher, Marion Schreiner, Thomas Ullrich, Karl-Wolfgang Weber, Karl Happel, Josef Mattauschowitz, Dominik Mertinat, Regina Maser, Thomas Muller, Sigrid Muller și Michel Geschke.
    Pe toți aceștia i-am găsit luni seară, târziu, după o zi în care vizitaseră câteva din proiectele Crucii Roșii Vrancea, la sediul „Masa pe Roți”, unde au fost cazați. Nepretențioși, ei au dormit împreună în paturile de acolo, și-au organizat singuri masa  și chiar au petrecut câteva ore preparându-și cârnați nemțești și carne pe grătar. I-am întrebat ce motivație i-a determinat să devină voluntari și să-și dedice efectiv o săptămână din concediile lor, de peste zece ani, ajutorării sărmanilor din județul nostru. „Facem asta cu mare plăcere și considerăm că nu e un sacrificiu să dăruim din timpul nostru liber oamenilor care au nevoie de ajutor. Aceasta este de fapt și misiunea Crucii Roșii și cu atât mai mult ne-am găsit locul făcând voluntariat la această organizație”, a spus simplu, unul dintre ei.
    La această vizită, organizatorii transportului au avut inițiativa de a invita și doi jurnaliști la o publicație on-line din Fulda, care să vadă cu ochii lor și să transmită public cetățenilor germani unde ajung și cât de necesare sunt donațiile făcute de ei. „Am venit împreună cu ei pentru că donațiile provin din foarte multe zone ale Germaniei și dorim ca oamenii să afle că aceste ajutoare au ajuns la destinație. Deși de fiecare dată când am venit în toți cei peste zece ani s-au făcut fotografii, e totuși altceva când jurnaliștii profesioniști relatează tot ce văd la fața locului, să relateze că ajutoarele au ajuns și să determine poate, în acest fel, și pe alți oameni să doneze”, a declarat directorul Crucii Roșii Fulda, Christoph Schwab.
    Ieri, membrii delegației au vizitat toate proiectele Filialei de Cruce Roșie Vrancea, iar joi, când va fi organizată Gala aniversară a 100 de ani de Cruce Roșie Vrancea, ei vor face un dar surpriză instituției vrâncene de caritate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?