Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

Salariile fotbaliştilor nu mai sunt plătite de Primării şi Consiliile Locale


Ieri, la sediul Federației Române de Fotbal s-a desfășurat ședința Comitetului Executiv în care s-au dezbătut mai multe probleme importante pentru fotbalul românesc. Printre subiectele cele mai arzătoare s-au aflat reforma sistemului competițional, problema deciziei de interzicere a dreptului la promovare a unui număr de 22 de echipe luată cu mai bine de două săptămâni în urmă, licențierea cluburilor de Liga a II-a și multe altele.  În ceea ce privește sistemul competițional, un lucru este clar. Drepturile de televizare, al căror caiet de sarcini va fi aprobat săptămâna viitoare, vor fi vândute pentru trei sezoane și un număr de nouă meciuri pe etapă. Din acest motiv, până la finalul sezonului 2013-2014 se va rămâne cu 18 echipe în primul eșalon. De abia după aceea se va putea discuta de o restructurare a Ligii I în ceea ce privește numărul de echipe și formatul competiției.
În ceea ce privește Liga a II-a și a III-a oficialii federației au venit cu șase variante de structură, fiecare dintre ele incluzând modificări ale formatului Ligii a II-a și a III-a. Mai apare o problemă în ceea ce privește noul sistem competițional al ligilor inferioare. Prin procesul de licențiere al cluburilor din Liga a II-a începând cu 1 ianuarie 2012 s-ar putea ca federația să se trezească fără un număr îndeajuns de echipe pentru a porni un nou sezon în formatul de competiție gândit pentru 2012-2013. De aceea, nu ar fi exclus ca la finalul sezonului 2011-2012 să aibă modificări asupra variantei care va fi votată în Adunarea Generală din mai anul acesta.

Interzicerea dreptului de promovare – directivă de la FIFA

Tot ieri s-a lămurit și problema dreptului de promovare ca urmare a deciziei date de FRF cu câteva săptămâni în urmă. Decizia este irevocabilă, totul venind de la FIFA. Mai exact, în luna septembrie a anului trecut s-a primit o circulară cu titlu informativ prin care FRF a fost rugată să facă ordine în ogradă în ceea ce privește echipele cu „probleme”. Cum a fost doar cu titlu informativ și nu s-a făcut nimic, în această iarnă a venit o directivă de la FIFA prin care s-a pus în ve-derea federației aplicarea imediată a măsurilor necesare lămuririi dreptului la promovare al echipelor care au eludat meritul sportiv. În timpul discuțiilor de ieri s-a lămurit și problema echipelor care sunt susținute de primării și consilii locale. Astfel, din 2012, salariile, primele și transferurile nu vor mai putea fi achitate cu bani de la autoritățile locale. Acestea în schimb se vor putea ocupa de terenuri, stadioane, infrastructură, cantonamente, cazare și masă. Acest lucru presupune ca toate cluburile care primesc sprijin de la primării și consilii locale să înceapă să-și caute sponsori încă de pe acum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?