Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Moarea de varză, remediu la îndemână


Moarea nu este altceva decât zeama rezultată prin scurgerea verzei murate. Este un extract 100% natural din varză, îmbogățit cu fermenți și enzime, cu principii active de la plantele aromatice puse în murături, și sare. Din păcate, moarea de varză a fost destul de puțin studiată de către știință, deși cu siguranță va veni vremea când și ea va declanșa o mică revoluție în lumea medicamentelor naturale. 
 
Constipație – 3-4 pahare de moare de varză stimulează digestia, deblochează eliminarea și ajută la dezintoxicarea traiectului digestiv. Acesta este și motivul pentru care, în multe sate românești, în timpul meselor tradiționale de Crăciun și de Anul Nou se servește moare de varză din belșug, înainte de felurile de mâncare mai grele, precum și la sfârșitul mesei. 
 
Sensibilitate la frig – prin conținutul său de vitamine, moarea de varză stimulează circulația sângelui și, implicit, favorizează încălzirea corpului, inclusiv a extremităților (mâini, picioare). Se consumă zilnic 1-2 pahare de moare de varză. 
 
Hipotensiune – moarea se folosește în me-dicina tradițională românească pentru cei „slăbi la inimă”. Se bea dimineața, la prânz și seara câte un pahar de moare de varză, mai ales în timpul sezonului rece. 
 
Digestie dificilă, inapetență – moarea de varză este un stimulent digestiv puternic și mai ales rapid. Se bea înainte de masă o jumătate de pahar de moare de varză, apoi, în timpul mesei, se mai poate lua câte o înghițitură din acest stimulent digestiv ori de câte ori simțim nevoia. 
 
Afecțiuni febrile – se bea câte un pahar de moare de varză pe stomacul gol de 3-4 ori pe zi. Moarea de varză în cantități ceva mai mari reglează temperatura corpului, mărește rezistența organismului la febră și, se pare, are și efecte stimulente imunitare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?