Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Poliţistul Poroşnicu, lăsat fără uniformă


Polițistul Sorin Poroșnicu, de la Serviciul Rutier, a rămas cu pedeapsa de un an și șase luni de închisoare cu suspendare. Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au respins recursurile formulate de polițist și procurori ca fiind nefondate, rămânând astfel valabilă sentința de la Galați. După ce la IPJ Vrancea va ajunge o înștiințare oficială despre condamnare, Poroșnicu va trebui să renunțe la uniforma de om al statului.

Subinspectorul Sorin Poroșnicu va trebui să renunțe la uniforma de polițist, după ce judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) au respins ca nefondat recursul formulat de acesta, el fiind condamnat la 1 an și șase luni de închisoare cu suspendare de magistrații Curții de Apel Galați pentru luare de mită. Vineri, ÎCCJ a judecat recursurile formulate atât de Poroșnicu, cât și de procurorii anticorupție și au decis că trebuie menținută soluția dată la Galați. Contactat, subinspectorul Sorin Poroșnicu a precizat că nu știa nimic de sentința ÎCCJ, dar că se aștepta la această decizie. „Nu știu care a fost soluția dată, nu am fost informat. Am verificat pe Înalta Curte, dar nu s-a afișat nimic. Era de așteptat să dea soluția asta, deoarece este cel mai simplu pentru ei. Dacă este așa, nu mai am nicio cale de atac. Aștept decizia și în funcție de asta vom vedea și ce se va întâmpla”, a spus subinspectorul Sorin Poroșnicu. Acesta a negat de fiecare dată acuzațiile aduse de procurorii DNA, respectiv de luare de mită.
Superiorii săi așteaptă să ia la cunoștință hotărârea, pentru a lua măsurile ce se impun. „Deocamdată nu am primit nicio informare în acest sens. În momentul în care vom primi o înștiințare oficială și nu mai există nicio cale de atac, atunci raporturile de activitate ale acestuia cu unitatea noastră vor înceta. Așteptăm decizia instanței și din acel moment, persoana în cauză va fi informată cu privire la situația în care se află și se va lua măsura co-respunzătoare”, a precizat comisarul șef Ionel Popescu, inspectorul șef al Inspectora-tului de Poliție Județean Vrancea.

***
Polițistul Poroșnicu a ajuns în atenția procurorilor anticorupție și ulterior a fost tri-mis în judecată după ce în data de 19 noiembrie 2008, în timp ce s-ar fi aflat în exercițiul atribuțiilor de serviciu pe DN2 E85, ar fi pretins de la un șofer suma de 500 de lei pentru a trece cu vederea anumite abateri. În acest dosar a fost audiat ca martor și fostul polițist Nicolae Rotaru, condamnat la rându-i pentru luare de mită, împreună cu al său coleg Marius Milea. De altfel, dosarul în care Rotaru și Milea au fost condamnați a fost atașat la cel al lui Poroșnicu. Instanța de fond, respectiv Curtea de Apel Galați, l-a găsit vinovat pe Sorin Poroșnicu pentru comiterea infracțiunii de luare de mită și i-a aplicat acestuia o condamnare de un an și șase luni de închisoare cu suspendare, polițistul beneficiind de circumstanțe atenuate pentru bună purtare. Pe lângă această pedeapsă, Poroșnicu s-a ales și cu pedeapsa accesorie a interzicerii dreptului de a alege și de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții de conducere, cât și de a ocupa o funcție sau profesie de natura celei de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii.
Se pare că fapta pentru care a fost cercetat subinspectorul Poroșnicu ar avea oarecum legătură cu cea a foștilor polițiști Milea și Rotaru. Aceștia au fost judecați și condamnați pentru că în luna noiembrie 2008 au fost prinși în flagrant în timp ce luau mită. Polițiștii, care ulterior au fost înlăturați din sistem, se aflau în exercițiul funcțiunii în zona Mărășești. Flagrantul a fost organizat după ce, la Inspectoratul General al Poliției Române, au fost pri-mite mai multe sesizări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?