Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

Amenzi pentru vecinii gălăgioşi


Petrecerile organizate în apartament și lucrările de reamenajare a locuințelor din blocuri se pot lăsa cu sancțiuni contravenționale. Legea 61/ 1991 privind tulburarea ordinii și liniștii publice a suferit modificări, care au fost deja publicate în Monitorul Oficial, ceea ce înseamnă că vecinii gălăgioși vor fi trași la răspundere.
Principalul lucru care s-a modificat este orarul în care trebuie menținută liniștea, fiind impusă o perioadă mai lungă. „Constituie contravenție tulburarea liniștii locatarilor între orele 22.00 – 08.00 și 13.00 – 14.00, de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinație de locuințe ori situat în imediata vecinătate a acestora”, se arată în textul legii. Vechiul program de liniște era între orele 22.00 – 6.00 și 15.00 – 17.00.
Prin modificarea legii se impun sancțiuni pentru tulburarea liniștii provenite și din oricare alt imobil din imediata vecinătate, restaurante, localuri de noapte și altele. Astfel, amatorii de muzică tare, gălăgie, chefuri, certuri, bătăi vor trebui să fie atenți pentru că sunt pasibili de a fi sancționați cu amenzi de până la 1.500 lei. Modificările îi bucură pe oameni, mai ales pe cei care au probleme cu vecinii. „Din punctul meu de vedere, este foarte bine. Am niște vecini mai agitați, iar cum eu sunt bătrână, nu am chef de muzică până târziu. O singură dată am chemat poliția, pentru că nu se mai potoleau. Nu îmi place să am discuții cu vecinii, dar este bine să știe că sunt pasibili de amenzi dacă nu respectă orele de odihnă”, a spus Ileana Preda, de 63 de ani, din Focșani. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?