Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Cartofi franţuzeşti


Ingrediente:
1 kg de cartofi
200 g de bacon
200 g ceapă tăiată
1 cașcaval bine făcut (când apeși pe el să între degetul)
2 linguri de ulei
usturoi, sare, piper
 
Mod de preparare:
Curață cartofii, tăie-i cubulețe (ca la piure), spală-i bine, scurge apa apoi tamponează-i cu o cârpă să nu mai aibă apă. Călește ceapa în ulei, adaugă apoi cartofii. Amestecă să se aurească pe toate părțile cartofii. Adaugă baconul bucățele și mai lasă puțin. Curăță coajă de la cașcaval, taie-l în 2 sau 4). Pregătește o tavă pe care o freci cu usturoi. Preâncălzește cuptorul la 200A°C (termostat 6-7). Varsă în tavă un rând de amestec de cartofi, pune peste acesta jumătate din cașcaval, apoi al doilea rând de cartofi și termină cu restul de cașcaval. Lasă cam 20 min. Supraveghează să nu se ardă. Cașcavalul îl tai ca niște cercuri (felii), nu bucăți, să acopere bine cartofii ca o foaie.
Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?