Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Medicii vrânceni vor să lucreze în străinătate


Opt medici vrânceni au solicitat, în 2010, Colegiului Județean al Medicilor certificate profesionale curente, așa numitele good standing, pentru a putea lucra în străinătate. Cei mai mulți medici care au solicitat certificate profesionale sunt din specialitatea Medicină Gene-rală/ Medicină de Familie, urmați de cei specializați în Chirurgie Generală și Anestezie Terapie Intensivă.
Cele mai frecvente destinații, unde medicii vrânceni doresc să profeseze, sunt Franța, Marea Britanie și Germania.
La nivel național, 2.779 de doctori au solicitat, în 2010, Colegiilor Județene ale Medicilor certificate profesionale curente pentru a putea lucra în străinătate. Potrivit unui comunicat remis presei de Ministerul Sănătății, numărul solicitărilor s-a dublat față de 2009, când au fost înregistrate 1.400 de certificate profesio-nale.
Numărul cel mai mare a fost înregistrat în București – 947 de solicitări, urmat de Cluj – 403, Iași – 253, Timiș – 202. Cei mai mulți medici care au solicitat certificate profesionale sunt din specialitatea Medicină Generală/ Medicină de Familie, urmați de cei speciali-zați în Chirurgie Generală și Anestezie Terapie Intensivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?