Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Şoferul penal al Vrancei a intrat în refuz de hrană


Åžoferul penal al Vrancei, Ibriș din Jitia, aflat în penitenciar pentru executarea pedepsei a intrat, zilele trecute, în refuz de hrană fiind nemulțumit de modul în care a fost judecat. Oficialii Penitenciarului au confirmat că tânărul a refuzat mai multe zile mâncarea dar în prezent a renunțat la această formă de protest. Cristinel Ibriș a fost condamnat de mai multe instanțe la pedepse cu închisoarea, în special pentru infracțiuni la regimul circulației.

Cristinel Ibriș, tânărul condamnat pentru că a condus în nenumărate rânduri fără a avea permis de conducere și care își ispășește acum păcatele în penitenciar, a refuzat hrana mai multe zile la rând, fiind nemulțumit de pedeapsa și de modul în care a fost judecat.
Tânărul de 25 de ani spune, într-o scrisoare înaintată redacției noastre, că a refuzat mâncarea începând din data de 13 ianuarie 2011 dar „oficial” a intrat în refuz de hrană din data de 17 ianuarie 2011, pentru că atunci ar fi fost depus în camera specială pentru cei care recurg la această formă de protest. „Motivul pentru care am intrat în refuz de hrană e faptul că am contestat mandatele de executare pentru că în toate cele patru dosare, mai ales în ultimul, s-au făcut o mulțime de abuzuri. Sunt arestat în data de 1 noiembrie 2010 și depus în aceeași zi în Penitenciarul Focșani.
La câteva zile sunt citat de către Judecătoria Liești, județul Galați, la adresa din buletin, informându-mă că pe 15 noiembrie 2010 am prima instanță de fond în dosar numărul 2191/838/2010. Așa că, deși eu eram arestat și nu m-a citat la locul de detenție, prima instanță de fond mă condamnă la 4 ani și 6 luni de închisoare. Așa că luându-mi dreptul la apărare și la cuvântul meu. Iar după două luni îmi vine manda-tul tot acasă pentru că a rămas definitiv că eu nu am declarat recurs”, scrie Ibriș, redacției noastre.
Acesta mai susține că a contestat acest mandat ca și pe celelalte pentru că, spune el, are motive întemeiate și ca o formă de protest, a intrat în refuz de hrană. „Nu voi ieși decât în momentul în care mi se va da dreptate și mă va trimite la rejudecare, iar dacă nu, voi sta în refuz de hrană până la ultima suflare”, mai adaugă Ibriș.

Refuz de hrană finalizat

Oficialii Penitenciarului Focșani au confirmat că deținutul a refuzat mai multe zile la rând mâncarea, dar că începând cu 24 ianuarie a.c. și-a încheiat forma de protest. „A fost adevărat până ieri. În momentul de față nu mai refuză. Ne-a spus că din cauza unor probleme de natură juridică. A intrat în refuz de hrană în data de 18 ianuarie a.c. și a ieșit în data de 24 ianuarie a.c.. A fost monitorizat medical și a fost consiliat în ceea ce privește efectele nocive ale refuzului de hrană și că sunt alte căi de a rezolva problemele”, a declarat Ion Diță, directorul penitenciarului Focșani. Anul trecut, numai la Penitenciarul Focșani au fost 46 de cazuri de refuz de hrană, mai puține decât în 2009, când s-au înregistrat 54 asemenea cazuri. Cea mai lungă perioadă în care un deținut a rezistat în refuz de hrană a fost de circa două săptămâni. Oficialii penitenciarului mai spun că sunt și alte metode prin care aceștia se pot hrăni și că se poate întotdeauna găsi un prieten care să-i ducă o bucată de salam.

Faptă și răsplată

Ibriș execută mai multe pedepse, după ce a fost judecat pentru condu-cere pe drumurile publice a unui autoturism fără a poseda permis de conducere dar și pentru furt sau evaziune fiscală. Deținutul a avut afaceri judiciare pe rolul mai multor instanțe din țară. La începutul lunii noiembrie 2010 a fost încarcerat. Cristinel a ajuns la spital după ce ar fi băut hipoclorit și oamenii legii au constatat că pe numele acestuia fusese emis un mandat de executare a unei pedepse cu închisoarea. Tânărul din Jitia a condus în mai multe rânduri fără a avea permis de conducere. Într-unul din dosarele în care era judecat și care era pe rolul Curții de Apel Galați, inculpatul și-a retras recursul, resemnându-se probabil. La anii pe care i-a cumulat în urma acestor pedepse, Ibriș s-a mai ales și cu o revocare a unor ani de pușcărie cu suspendare pe care i-a primit de la o judecătorie din București. În Vrancea, Cristinel a „colecționat” mai multe dosare penale după ce a condus deși nu avea permis. În ceea ce privește săvârșirea faptei de furt, anchetatorii susțin că în ziua de 18 ianuarie 2009 a alimentat autoturismul la o stație de benzină și a plecat fără a achita. Fiind audiat, a declarat că nu avea la momentul acela suma de 315 lei, contravaloarea motorinei, dar că urma să plătească datoria. Spre sfârșitul lunii februarie 2009, Cristinel Ibriș  se afla din nou la volanul unui Mercedes, a părăsit partea carosabilă, s-a răsturnat și autoturismul a luat foc. În timp ce alte persoane încercau să stingă flăcările ce cuprindeau mașina sa, tânărul a urcat într-un alt autovehicul și a plecat spre Dumitrești. Cristinel a fost și administrator la o societate comercială din Jitia.
A fost invitat de mai multe ori de Garda Financiară Vrancea să prezinte documentele legale ale societății. Nu s-a prezentat.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?