Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Sorina Plăcintă, vedeta scandalurilor televizate


„Nu știu cine este”, „Cred că e o persoană dispărută ” au fost reacțiile oamenilor din Colegiul nr. 1 Focșani, când au văzut o fotografie cu senatoarea second-hand Sorina Plăcintă. La aproape trei ani de la alegerile parlamentare din 2008, parlamentarii PDL de Vrancea sunt niște necunoscuți pentru oamenii din colegiile în care au fost „numiți” parlamentari în baza unor algoritmi stabiliți de o lege a votului uninominal care nu a ținut cont de votul dat de electorat. Senatoarea second-hand, Sorina Plăcintă, este cunoscută în Colegiul nr. 1 Senat, datorită scandalurilor în care a fost implicată împreună cu fiul său și care au ținut prima pagină a ziarelor din România.

Senatorul second-hand Sorina Plăcintă face parte din galeria necunoscuților care populează Parlamentul și care cheltuie milioane de lei din banii românilor. Sorina Plăcintă a ieșit senator de pe locul doi, cu doar 39,02% din voturi, deși această demnitate ar fi trebuit să o obțină candidatul PSD+PC, Gică Duță, care a obținut 40,07% din voturile valabil exprimate. Cum a fost posibil acest lucru? Cu ajutorul Legii votului uninominal creată special pentru a favoriza oameni precum senatorul mai sus amintit. 
Având o fotografie a senatoarei se-cond-hand asupra lor, reporterii „Monitorului de Vrancea” au mers în Colegiul Electoral nr. 1 Senat, pentru a vedea dacă oamenii îl recunosc pe senatorul second-hand.
Părerile au fost diverse, oamenii spunând că ar putea fi o persoană dispărută căutată de poliție. Alții au recunoscut-o pe Plăcintă dar au spus că acest lucru se datorează scandalurilor văzute „pe la televizor”. „Nu știu cine e cucoana asta din poză. Cred că e o persoană  dispărută dată la televizor. Așa cred. Nu e de pe aici, de pe la noi”, a spus Iorgu Sava din Cândești. Alexandru Stoienescu pare să o recunoască pe senatoarea second-hand, pe care o acuză că i-a păcălit pe oameni să o voteze dar nu a făcut nimic din ce a promis. „Nu prea știu cine este, dar parcă ar fi aia, Plăcintă. Pentru noi nu a făcut nimic. Nimic. A mai apărut pe la televizor dar cu scandaluri, că cu lucruri bune nu avea cum să apară. Am votat-o și de atunci nici dracu nu a mai văzut-o pe la noi. A zis că face drumul acesta, dar drumul este în continuare foarte prost, un pericol pentru oameni”, a spus Alexandru Stoienescu, 74 de ani din Cândești. „Nu am idee cine o fi femeia asta. Nu știu cum o cheamă. Eu zic să întrebați oamenii mai bătrâni poate ăia o cunosc”, a spus Ion Roșu,din Dumitrești.

Plăcintă, vedeta scandalurilor televizate

Deși nu s-a făcut remarcată prin vreun act legislativ sau alte activități derulate în favoarea vrâncenilor, senatoarea second-hand Sorina Plăcintă este cunoscută în Colegiul nr. 1 Senat, datorită scandalurilor în care a fost implicată împreună cu fiul său și care au ținut prima pagină a ziarelor din România. „E Sorina Plăcintă. Am văzut-o la televizor, e implicată în mai multe scandaluri și ea și fiul ei. E vedetă pentru scandaluri și nu pentru că a făcut ceva pentru noi cei din acest colegiu. Ne-a promis marea cu sarea și nu a făcut nimic. Uitați-vă în jur, totul este ruină în urma pedeliștilor „, a spus Ionel Roșca, din Dumitrești.
Învățătorul Dumitru Tabac spune că a văzut-o pe senatoarea second-hand doar o dată înainte de alegeri după care a dispărut. Bărbatul îi cere senatoarei să spună public de ce și-a trădat alegătorii. „Parcă ar fi Sorina Plăcintă. Am văzut-o o singură dată înainte de alegeri. Să își amintească unde este Dumitreștiul și să spună public de ce a trădat alegătorii. Să fie sănătoasă dar prin Dumitrești să nu mai calce niciodată că va avea mari probleme. Ne-a păcălit o dată, a doua oară nu mai merge. Abia așteptăm să scăpăm de ei”, a spus învățătorul Dumitru Tabac, din Dumitrești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?