Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Hoţ de acumulatori, trimis în judecată


Un bărbat din Paltin care se ocupa cu predarea de fier vechi la punctele de colectare, a fost trimis în judecată după ce a furat mai mulți acumulatori auto pentru a-i vinde la aceste centre. Neculai G. este acuzat, printr-un rechizitoriu al Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani, că în noaptea de 28 spre 29 iunie 2010 a sustras șase acumulatori de la autocamioanele părților vătămate Ion P. și Narcis M..
În actul de sesizare al instanței de judecată se mai arată că inculpatul avea un autoturism marca BMW cu numere de Italia, cu care s-a deplasat în localitatea Prahuda, din Paltin, de unde a sustras doi acumulatori.
Cu ocazia cercetărilor s-au descoperit urme de rumeguș îmbibat cu substanțe uleioase pe suportul de fixare a celor doi acumulatori. În aceeași noapte inculpatul ar fi mai acționat și pe la Podu Nărujei, de unde de la o parte vătămată a mai luat patru acumulatori. Neculai a vrut să va-lorifice bunurile sustrase așa că, în ziua de 29 septembrie 2010, s-a prezentat la Remat pentru a le preda în scopul obținerii unei sume de bani. Pentru cele 250 de kilograme pe care le-au cântărit, a primit 412 lei. În momentul în care polițiștii au intrat pe fir pentru a desluși misterul dispariției bateriilor, paznicul de la Remat le-a spus că Neculai a adus bunurile și că acesta este cunoscut ca o persoană care aduce în mod frecvent fier vechi. Părțile vătămate și-au recunoscut acumulatorii, cei ai lui Ion P. purtând încă urmele de rumeguș îmbibat de ulei. În fața anchetatorilor, Neculai nu a recunoscut fapta.
A spus că i-a cumpărat de la poarta centrului de colectare de la o persoană necunoscută deși paznicii nu știau de un asemenea obicei.
În ceea ce privește plimbarea nocturnă pentru a sustrage bunurile, inculpatul nu a recunoscut nici acest fapt, spunând că nu știe cine i-a condus mașina întrucât el nu are permis de conducere. În timpul urmăririi penale, bărbatul a fost supus și unei testări cu poligraful.
În urma acestei examinări s-a constatat că manifesta reacții specifice comportamentale simulate la unele întrebări relevante ale cauzei. Dosarul a ajuns pe rolul Judecătoriei Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?