Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Donaţie de carte pentru biblioteca românească din Canada


Consiliul Județean Vrancea va demara, astăzi, o campanie de donație de carte pentru bi-blioteca românească din Canada. Evenimentul are loc în cadrul activităților dedicate aniversării a 161 de ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu. Potrivit unui comunicat de presă, în instituțiile subordonate Consiliului Județean, începând cu orele 11.00, vor fi deschise manifestările dedicate celui mai mare poet al românilor. „Vor fi redate circuitului public Sala de lectură, Sala multimedia și Centrul de limbi străine din cadrul Bibliotecii Județene «Duiliu Zamfirescu» într-o nouă locație, respectiv Str. Mr. Gheorghe Sava nr. 4 (fostul Spital de Neurochirurgie). De altfel, tot aici va funcționa de acum înainte și noul sediu al Bibliotecii Județene «Duiliu Zamfirescu». Pentru toți cei care vor dori să vadă noul sediu al bibliotecii, după deschiderea oficială va putea fi efectuat și un tur al bibliotecii, dorindu-se astfel ca această zi să fie una a porților deschise la biblioteca județeană”, se arată în comunicat.
La același sediu, va avea loc un recital de poezie, susținut de actori ai Teatrului Municipal „Mr. Gh. Pastia”, fiind alese unele dintre cele mai frumoase poezii ale lui Mihai Eminescu. „Poeziile lui Mihai Eminescu vor putea fi ascultate și în cadrul unor audiții de poezie eminesciană din fonoteca de aur – mari actori români. Surprizele nu se opresc însă aici, la sediul bibliotecii fiind așteptat pentru un microrecital de excepție corul «Pastorala», condus de profesorul Dumitru Săndulachi”, au precizat reprezentanții administrației județene.
La toate sediile  Bi-bliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu” vor avea loc expoziții de carte și vernisaje de grafică dedicate poetului Mihai Eminescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?