Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637
Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637

Judecat pentru decesul unui electrician


Primarul comunei Vârteșcoiu, Eugen Cristea, a fost trimis în judecată de procurori din cauza unui accident de muncă produs în localitate, în vara anului trecut. Atunci, un electrician și-a pierdut viața după ce a căzut de pe stâlp. Potrivit rechizitoriului Eugen Cristea, în calitatea sa de primar, ar fi dispus ca electricianul Valentin Gurău să monteze lămpi pe stâlpii de iluminat, deși acesta nu ar fi fost autorizat pentru astfel de operațiuni și nici pentru lucrul la înălțime. Primarul a declarat că regretă enorm ce s-a întâmplat, dar nu se face vinovat de decesul electricianului. „Nu mă simt vinovat pentru acest accident. S-a oferit singur, nimeni nu l-a forțat. Habar nu aveam că nu avea autorizație de a lucra la înălțime. Cu ceva timp înainte, schimbasem câteva lămpi cu o firmă autorizată și apoi m-a rugat el să facă treaba asta, ca să-și ia apoi zile libere, să-și mai facă din treburile de acasă sau vreo instalație la vreo casă. Am avut încredere în el. A fost un accident stupid. Este singura dată, în ultimii ani, în care îmi doresc ca anul acesta să nu fie ca cel de anul trecut. Îmi pare foarte rău de ceea ce s-a întâmplat”, ne-a spus primarul Cristea.  
În rechizitoriul întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea este menționat faptul că electricianul nu ar fi avut nici echipament de protecție și nici nu fusese instruit în acest sens. Incidentul s-a petrecut în data de 18 iunie 2010, când bărbatul s-a urcat pe stâlp pentru schimbarea unor lămpi, iar în momentul în care a vrut să coboare, centura de siguranță cu care era legat s-a rupt, el căzând de la înălțime. Decesul electricianului a survenit imediat, ca urmare a unei insuficiențe cardio-respiratorii acute, provocată de un traumatism cranio-toracic. Medicii au constatat că bărbatul avea capul spart și mai multe fracturi costale și nu consumase alcool înainte de a urca pe stâlp.
Nevasta lui Valentin Gurău s-a constituit parte civilă în proces cu 20.000 de lei daune materiale și 40.000 de lei daune morale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?