Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Bătrână tâlhărită și bătută cu bestialitate în propria casă de un individ cu cagulă; ea bănuiește cine este agresorul


O bătrână de 73 de ani, din comuna Vrâncioaia, sat Poiana, a fost bătută cu bestialitate și tâlhărită, în noaptea de duminică spre luni, chiar în propria locuință. Ioana G. dormea, iar în jurul orei 00:30, peste ea a intrat un individ cu cagulă pe față, care a început să-i aplice lovituri în zona capului și a feței, cerându-i bani. Potrivit nepotului bătrânei, aceasta locuiește singură, fiind văduvă de un an. „În jurul orei 00:30, în noaptea de duminică spre luni, cineva, care purta pe față o cagulă, a intrat peste ea în casă, a luat-o la bătaie în pat, a trântit-o jos, a călcat-o efectiv în picioare, i-a rupt vreo patru coaste și a amenințat-o cu cuțitul să-i dea bani”, ne-a povestit nepotul bătrânei. În prezent bătrâna este internată la Spitalul Vidra. Nepotul acesteia ne-a spus că familia intenționează să o ducă și la un control psihiatric, pentru a fi siguri că nu a fost afectată și din acest punct de vedere.
    Nepotul femeii ne-a povestit că, lovită fiind cu brutalitate în repetate rânduri, bătrâna a acceptat într-un final să-i dea bani individului. „Bunica a acceptat în cele din urmă să-i dea niște bani dintr-un pahar, unde-i avea puși. Nu știe nici ea exact ce sumă”, spune acesta. Spre ghinionul ei, tâlharul nu a fost mulțumit de sumă și a început din nou să o bată. Apoi, punându-i cuțitul la gât, hoțul a târât-o pe bătrână din cămăruța în care dormea într-o încăpere mai mare a casei. Acolo a continuat să o bată și să-i ceară bani. La un moment dat, bătrâna a reușit să scape din mâinile agresorului și a alergat la vecini, care au sunat la 112. Individul a fugit și el, aruncându-și într-o râpă hainele și cagula pe care le purta. „Câinele poliției ar fi găsit acea cagulă și ar fi mers cu ea chiar la locuința persoanei indicate de către bunica mea”, ne-a spus nepotul păgubitei.
La locuința bătrâne au venit polițiștii și o ambulanță. Oamenii legii au întrebat-o pe bătrână ce s-a întâmplat, iar aceasta le-a relatat ce a pățit, spunându-le și ce persoană bănuiește de comiterea faptei, respectiv un consătean, pe care l-ar fi recunoscut după ochi, voce și statură.  Din spusele bătrânei, individul pe care-l bănuiește ca fiind agresorul ar fi fost tocmat la muncă de fiica sa, el având de făcut lucrări de reamenajare a locuinței, respectiv să văruiască și să pună parchet. Bătrâna crede că atacatorul a crezut că și ea are bani. 
    Polițiștii confirmă existența unui dosar de tâlhărie în acest caz și efectuează cercetări în vederea identificării autorului.
Potrivit unor surse, cazul bătrânei este asemănător cu un alt caz, înregistrat în urmă cu trei ani, când un bărbat ce locuiește în același sat a fost bătut cu bestialitate, fiind lovit cu o rangă în cap și fiindu-i smulse unghiile de la picioare.

17 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?