Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Interzis la modificările din apartamente


Proprietarii de apartamente din Panciu nu vor mai putea efectua modificări în locuințe fără avizul comisiei de specialitate constituite la nivelul Consiliului Local. „Din informațiile pe care le avem, acest lucru nu s-a mai întâmplat în ultima vreme, dar e de datoria noastră să le reamintim oamenilor că, înainte de trece la modificări majore în locuințe, trebuie să vină, mai întâi, la Primărie, pentru a obține autorizație în acest sens”, a declarat primarul Ion Petre.
Edilul a precizat că modificările haotice din locuințe, care ar putea afecta semnificativ structura de rezistență a blocurilor, au revenit în atenția autorităților locale după ce, în ultimele săptămâni, Vrancea a fost zguduită de mai multe cutremure. Potrivit acestuia, „chiar dacă seismele au fost de mică intensitate, fenomenul nu trebuie tratat cu superficialitate, în condițiile în care, mai multe imobile au fost deja afectate de cutremurele din 1986 și 1990”.
Până acum, în orașul Panciu au fost identificate mai multe clădiri care pre-zintă riscul avarierii în cazul producerii unui seism major, majoritatea fiind construite înainte de 1990. Este vorba, în principal, de imobilele în care, imediat după Decembrie 1989, proprietarii au trecut la reamenajarea locuințelor, fără a obține, în prealabil, acordul autorităților de la acea vreme. În aceeași categorie mai intră și unele blocuri la parterul cărora au fost înființate sau reorganizate spații comerciale. „La nivelul Consiliului Local există o comisie care verifică în permanență, prin sondaj, imobilele de locuit și care răspunde tuturor reclamațiilor cu privire la efectuarea unor modificări la structura de rezistență din apartamente”, a explicat edilul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?