Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Zi de coşmar pentru transportatori


Transportatorii de marfă și persoane care au trecut pe la Tișița, ieri, au fost  trași pe dreapta pentru verificări. Controlul mixt s-a încheiat cu amenzi usturătoare și certificate de înmatriculare retrase. Astfel de acțiuni sunt desfășurate în fiecare lună.

Echipe mixte, formate din polițiști de la Serviciul Rutier, reprezentanți ai Gărzii Financiare, ai Consiliului Județean Vrancea – care administrează drumurile județene, Autorității Rutiere Române, Secției de Drumuri Naționale, dar și din cadrul Vămii au verificat la sânge, ieri, transportatorii de marfă și persoane. În timpul acțiunii, desfășurate la Tișița, mai multe mașini au fost verificate, iar acolo unde au fost găsite nereguli, șoferii au fost sancționați.
Astfel, un șofer a fost amendat de reprezentanții SDN cu 4.000 lei deoarece încărcătura era mult peste limite. Reprezentanții ARR au aplicat și ei două sancțiuni, a câte 1.000 lei, pentru lipsa licenței, iar polițiștii de la rutier au aplicat 12 sancțiuni contravenționale la legea circulației și au reținut un certificat de înmatriculare. Un tânăr a fost la un pas de a rămâne fără marfă, deoarece nu avea asupra sa documentele de proveniență. În mașina acestuia a fost găsită o cantitate însemnată de folii pentru flori, iar șoferul nu a putut prezenta niciun document. Până la sosirea reprezentanților Gărzii Financiare, șoferul a făcut rost de documente, după ce le-a primit prin mail la stația peco din zonă. El a primit totuși o sancțiune contravențională, deoarece nu le avea asupra sa.
Mulți dintre transportatori au ales să tragă pe dreapta înainte de a ajunge la Tișița, pentru a nu fi trași la răspundere. Ei au aflat de controale prin intermediul stațiilor de emisie-recepție. „A fost un control mixt în trafic și a vizat transportatorii de marfă și persoane. În timpul acțiunii, au fost aplicate sancțiuni la legea circulației, pentru lipsa licenței și altele. De asemenea, a fost reținut și un certificat de înmatriculare. Astfel de acțiuni sunt desfășurate frecvent”, a precizat comisarul șef Alexandru Cara, din cadrul Serviciului Poliției Rutiere.

Pirații auto au stat ascunși

Pirații auto nu au fost nici ei scăpați din ochi. Chiar dacă aceștia nu prea și-au făcut apariția ieri, asta nu înseamnă că pirateria nu se mai practică. Legea care  permite polițiștilor să confiște plăcuțele de înmatriculare ale mașinilor folosite de transportatorii ilegali de persoane în trafic a dat roade.
Până în urmă cu aproximativ o lună, polițiștii și reprezentanții Consiliului Județean cu atribuții pe această linie au identificat peste 20 de pirați auto, care au fost amendați și nu mai avut voie să șofeze timp de trei luni. În cadrul a numeroase acțiuni de control desfășurate în ultima perioadă în mai multe zone ale județului, polițiștii au aplicat 25 de sancțiuni contravenționale celor care au fost depistați că transportă persoane fără a avea acest drept. Potrivit legii, va-loarea amenzii este cuprinsă între 1.000 și 5.000 lei, iar cei care au plătit în 48 de ore au achitat doar jumătate din cuantumul aplicat. Persoanele care practică pirateria nu-și pot recupera plăcuțele și certificatele de înmatriculare ale mașinilor imediat după ce plătesc amenda. Mașinile acestora sunt nevoite să stea pe tușă timp de trei luni. Dacă repetă abaterea, perioada se dublează și vor trebui să aștepte șase luni până când vor putea urca la volan. De asemenea, polițiștii au constatat și 12 infracțiuni pe linie de transport. Zece dintre acestea au fost pe linie de taximetrie, una pe linie de transport persoane și una pentru transport marfă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?