Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Directorul Camerei Agricole va răspunde de Euroregiunea Sud-Est


Gabriel Necula a fost ales vicepreședinte al Asociației Camerelor Agricole din România în cadrul unei întâlniri la care au participat reprezentanții tuturor instituțiilor similare din țară. Întâlnirea s-a desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute, la Băile Herculane. Directorul Camerei Agricole Vrancea va răspunde, în calitate de vicepreședinte al Asociației, de Euroregiunea Sud-Est. Noua Asociație a Camerelor Agricole va avea sediul la Alba Iulia.
În cadrul întâlnirii de la Băile Herculane a fost trecut în revistă rolul camerelor agricole pentru agricultura națională și pentru dezvoltarea agriculturii din țară. „Vom continua în perioada următoare să asigurăm o funcționare cât mai bună a Camerei Agricole și să îi sprijinim pe fermierii care au nevoie de ajutorul nostru. Una dintre priorități va fi asigurarea unui statut clar pentru consultantul agricol”, a precizat directorul Camerei Agricole, Gabriel Ne-cula.
Profitând de prezența ministrului Agriculturii, Valeriu Tabără, președinții Camerelor Agricole au prezentat mai multe propuneri pentru simplificarea documentației necesare la elaborarea proiectelor pentru măsurile 141 și 112, respectiv sprijinirea fermelor de semi-subzistență și instalarea tinerilor fermieri. La rândul său, ministrul Tabără a vorbit de rolul important al Camerelor Agricole pentru dezvoltarea agricolă a României. Mi-nistrul a prezentat noile formule de sprijin a crescătorilor de animale dar și proiectul noii legi a Camerelor Agricole. Actul normativ care a trecut de Senat va consacra caracterul de utilitate publică al acestor instituții.
De menționat că Vrancea este singurul județ unde Camera Agricolă a realizat un proiect pentru înființarea unui Grup de Acțiune Local. Instituția județeană a defi-nitivat strategiile de dezvoltare pentru GAL-ul Vrancea Sud și a participat ca partener și la elaborarea strategiilor pentru GAL-ul de pe Valea Râmnicului inițiat de primăria din Dumitrești. De asemenea, Camera Agricolă Vrancea a realizat peste 400 de proiecte pentru țăranii din județ care au accesat măsura 141 „Sprijinirea fermelor de semi-subzistență” la sesiunile din acest an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?