Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Cornuleţe cu nucă


Ingrediente:
2 ouă
500 g făină
100 ml lapte
100 ml ulei
25 g drojdie proaspătă
5 g sare
coajă rasă de lămâie, puțină esența de rom

Pentru pus deasupra:
150 g nuci tocate mai mare
125 g zahăr tos
 
Mod de preparare:
Se pune drojdia la dospit cu puțin zahăr, apă călduță și făină. Se pun într-un castorn restul de ingrediente și se adaugă drojdia crescută frământându-se un aluat. Se lasă la dospit acoperit cu un prosop timp de 40 de minute.
Între timp încălzim cuptorul, curățăm și tocăm nucile și le amestecăm cu zahărul. Când aluatul este dospit , luăm o bucățică, o întindem de mărimea unui deget apoi o aplatizăm ușor,o trecem prin apă, apoi prin amesecul de nucă și zahăr și o răsucim de la ambele capete deodată. Curbăm puțin și punem în tava unsă sau tapetată cu hârtie de copt.
Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?