Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Budincă caramel


Ingrediente:
600 ml lapte
6 ouă
1 baton vanilie
100 g zahăr
Pentru sos caramel:
200g zahăr
2 -3 linguri apă
 
Mod de preparare:
Mai întâi punem laptele la infuzat împreună cu batonul de vanilie, după ce am scos în prealabil și semințele, pe care le punem și pe ele în lapte. Când începe să fiarbă, oprim focul, scoatem batonul de vanilie și îl lăsăm să se răcească puțin.
Amestecăm ouăle cu zahărul, nu este nevoie să folosiți mixerul.
Apoi turnăm ușor laptele peste ouă, laptele nu trebuie să fie fierbinte, asta dacă nu vrem să facem omletă. Într-o crăticioară punem apa și zahărul și le punem la foc până s-a caramelizat zahărul și obținem un sirop frumos arămiu.
Îl turnăm într-o formă rotundă și îl întindem și pe pereții laterali. Apoi turnăm peste el laptele amestecat cu ouă. Se așează vasul într-o tavă mai mare și turnăm apă fierbinte până la jumătatea vasului cu cremă. Se introduce la cuptorul încins la 180 g până se coace. Se scoate din cuptor se lasă la răcit, apoi se răstoarnă pe un platou.
Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?