Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

128 de cazuri de hepatita A în Vrancea


Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vrancea a centralizat datele referitoare la cazurile de hepatită A de pe raza județului, a tras linie și a anunțat 128 de cazuri descoperite până în luna octombrie a acestui an!

În 16 localități din județul Vrancea au fost descoperite persoane infectate cu virusul hepatitic A, cele mai multe cazuri fiind descoperite în comuna Homocea, 87 de cazuri la copii, și la Focșani 11 cazuri. Potrivit statisticilor, cei mai mulți pacienți sunt copii cu vârste până în 14 ani, cu o pondere de 95% din cazuri, fiind urmați de copiii peste 15 ani cu 5% din cazuri. „Lunile de vârf ale acestui virus sunt cele de vară, când s-au înregistrat cele mai multe cazuri, de exemplu la Homocea”, a declarat Marina Maiorov, medicul epidemiolog din cadrul DSP Vrancea.

Focar la Homocea

Mai mult de 70 de copii din comuna Homocea au ajuns la spital în ultimele luni, fiind diagnosticați cu hepatită. „Boala mâinilor murdare” s-a răspândit cu repeziciune în rândul pre-școlarilor.
De câteva luni, Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Municipal din Adjud se confruntă cu multe astfel de cazuri, copiii fiind diagnosticați cu hepatită virală acută.
După stabilirea diagnosticului, aceștia sunt transportați la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean „Sfântul Pantelimon” din Focșani. Boala s-a declanșat în primăvara acestui an, și, în prezent, au fost diagnosticați 87 de copii cu hepatita A. Primul caz a apărut în primăvară și cel mai probabil, boala a fost luată de la o persoană purtătoare a virusului. Dat fiind faptul că locuitorii comunei sunt în marea lor majoritate de etnie romă, ei nu prea țin cont de regulile de igienă, mai ales de spălatul mâinilor sau al alimentelor, și nici de faptul că trebuie să stea izolați pentru ca boala să nu se extindă.
Pentru a preveni contractarea virusului hepatic A, medicii sunt de părere că oamenii ar trebui să se spele pe mâini după folosirea toaletei și înainte de a mânca. În plus, spațiile de joacă, de locuit și de studiu ale copiilor și tinerilor trebuie igienizate periodic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?